Izvor: B92, 17.Maj.2023, 23:15

Koventri u finalu – na pobedu je od povratka u elitu posle 22 godine

Fudbaleri Koventrija u sredu pobedili Midlzbro 1:0, pa će za plasman u Premijer ligu igrati protiv Lutona koji je porazio Sanderlend ukupno 3:2

Strelac jedinog gola u revanš meču polufinala plej-ofa za popunu Premijer lige bio je Brazilac Gustavo Hamer u 57. minutu.

Bio je to i jedini gol u ovom "tvrdom" dvomeču sa velikim ulogom.

Tako će ekipa trenera Marka Robinsa imati priliku da igra za plasman u elitno englesko društvo u kojem je Koventri poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put igrao daleke 2001. godine!

Ta nada večeras je ugašena za tim Majkla Kerika - na Riversajdu je propuštena velika šansa.

Domaći sastav je imao lepih 0:0 iz prvog meča, krcate tribine svog stadiona, nadu, želju, ali ne i kvalitet da preskoči prepreku zvanu Koventri. Gosti su u sredu uveče bili bolji za taj jedan gol pa će na megdan Lutonu na Vembliju.

Dan ranije, Luton je na svom terenu pobedio Sanderlend 2:0, nadoknadio zaostatak iz prvog meča (1:2) i nastavio da sanja snove - igraće u finalu doigravanja za popunu Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.