Kovačević prva zvezda Francuske

Izvor: Politika, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević prva zvezda Francuske

Nenad Kovačević, reprezentativac Srbije i doskorašnji kapiten Crvene zvezde, a sada član Lansa, nedavno je proglašen za najboljeg stranog fudbalera Francuske, koji je ovog leta došao u zemlju svetskog vicešampiona. Prekjuče, u malom "srpskom" derbiju njegov tim je porazio Stojkovićev Nant s 2:0, a srpski internacionalac je proglašen igračem utakmice i najbolje je ocenjeni igrač 14. kola.

– Žao mi je što Stojković nije branio. Poveli smo već posle 40 sekundi, što nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je umnogome olakšalo posao. Zabeležili smo važnu pobedu, zadržali treće mesto i nastavili trku s Lilom za drugo. Porasle su i ambicije kluba, pa planiramo da se zadržimo u vrhu odmah iza superiornog Liona, – kazao nam je Kovačević.

Za veoma kratko vreme naš internacionalac je ostavio izuzetno snažan utisak, pa s pravom zaslužuje epitet prve zvezde francuskog fudbala. Do sada je odigrao devet utakmica i na terenu proveo 784 minuta, a dva puta je opomenut žutim kartonom.

– Svi su iznenađeni mojim učinkom, pogotovo ako se zna da od francuskog poznajem samo fudbalsku terminologiju. U klubu su prezadovoljni. Kažu da igram kao da sam godinama njihov član. Ni oni ne veruju, da mi je krenulo ovako dobro, s obzirom da nisam prošao ni pripreme, a ni imao period adaptacije. Pohvale gode, ali znam da mogu i bolje, – priča srpski reprezentativac.

O Lansu Kovačević govori samo u superlativu:

– Zaista se radi o izuzetno organizovanom klubu. Da sam birao ne bih bolje izabrao. Lans ima odličnu ekipu, omladinsku školu, uslove... Sve je stvarno na visokom nivou.

On tvrdi da je francuska liga veoma kvalitetna:

– Lion je bez premca. Svaka utakmica je teška, jer doslovce svako svakoga može da savlada. Ako se dogodi da "vežeš" tri pobede, možeš da napreduješ i desetak mesta i obrnuto ukoliko se gubi.

Sjajne igre ne prolaze neopaženo, pa su već počele da "kruže" priče kako će Kovačević uskoro napustiti klub.

– Čuo sam za to, ali se ne opterećujem time. Navodno ću tokom iduće nedelje imati razgovore na tu temu. Videćemo. Meni je ovde lepo. Odlično sam prihvaćen, krenulo je kao u snu, pa o eventualnom odlasku i ne razmišljam, – izjavio je za naš list trenutno jedan od najboljih fudbalera Francuske.

--------------------------------------------------------------------------

Stojković: Ostajem u Nantu

Iako najavljen u medijima kao siguran "starter" na golu Nanta u duelu sa Lansom (0:2) standardni čuvar mreže srpske reprezentacije Vladimir Stojković presedeo je ceo meč na klupi za rezervne igrače.

– Zaista ne znam o čemu se radi. Tri dana pre utakmice mi je rečeno da ću braniti. To su objavile sve novine, kao i televizijske stanice. Međutim, na poslednjem sastanku pre susreta trener Eo mi je saopštio da ću biti na klupi, – priča Stojković.

Na pitanje da li je na ovakvu odluku šefa stručnog štaba uticalo pisanje medija da je nezadovoljan i da želi da napusti klub, srpski reprezentativac je odgovorio:

– Bio sam na pripremama nacionalnog tima, kada se pojavila ta moja navodna izjava. Ja to nisam rekao. Tačno je ono što sam vam rekao u Kovilovu, a to je da želim da budem standardan golman Nanta i da branim za reprezentaciju Srbije u narednih deset godina.

Stojković je još dodao:

– Ne znam šta se događa, a ni šta da mislim. Nema nikakvog objašnjenja zašto ne branim. Nadam se da će trener ispoštovati ono što smo pričali sa predsednikom kluba i da ću od sledećeg meča protiv Pari Sen Žermena biti neprikosnoven na golu.

Kada smo mu kazali da je Nenad Kovačević izjavio da mu je žao što Stojković nije branio, pouzdani golman je uz osmeh rekao:

– Ma kakvi žao. Srećan je što nisam bio u timu, jer zna da ne bi pobedili.

Đ. Smiljanić

[objavljeno: 20.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.