Kovačević pobedio Sokolova

Izvor: B92, 13.Maj.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević pobedio Sokolova

Srpski velemajstor Aleksandar Kovačević pobedio je Ivana Sokolova iz Bosne i Hercegovine u osmom kolu 40. međunarodnog šahovskog turnira Bosna Open 2010.

Kovačević sada ima 6,5 poena i došao je u grupu vodećih igrača na tabeli, gde se još nalaze i Hao Vang iz Kine, Artjom Timofejev iz Rusije, Viktor Bologan iz Moldavije, kao i domaći takmičar Borki Predojević. Kovačević od igrača iz Srbije ima najveće šanse za visok plasman, a novo iskušenje ga očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već u četvrtak, u devetom kolu, kada će mu protivnik biti Timofejev.

Od ostalih srpskih šahista u sredu su remizirali Dragan Šolak, Ivan Ivanišević, Bojan Vučković i Miloš Pavlović, dok je Branko Damljanović poražen. U ženskoj konkurenciji Andjelija Stojanović zabeležila je remi, dok je ceo poen osvojila Ljilja Drljević.

Bosna open 2010 ima 169 učesnika, a nagradni fond turnira je 109.800 evra, od čega će pobedniku pripasti 20.000 evra. Turnir u Sarajevu se završava 15. maja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šahovski turnir u Sarajevu: Srpski velemajstor među favoritima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2010, 00:06

SARAJEVO - Na 40. međunarodnom šahovskom turniru u Sarajevu "Bosna 2010" koji se igra za nagradni fond od 110 hiljada evra, dva kola pre kraja na vrhu tabele izdvojili su se: Rus Timofejev, Kinez Hao, Moldavac Bologan i naš velemajstor iz Inđije Aleksandar Kovačević, član Novosadskog šahovskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.