Kovačević kao Del Pjero: Ostao bih da sam na Vlahovićevom mestu

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 23:40

Kovačević kao Del Pjero: Ostao bih da sam na Vlahovićevom mestu

Nekadašnji fudbaler Juventusa Darko Kovačević razgovrao je o svom bivšem timu u intervjuu za "Gazeta delo Sport".

Srpski centarfor je u Torinu igrao na prevoju dva milenijuma od 1999. do 2001. godine, a kako dele poziciju normalno da se priča povela o njegovom sunarodniku Dušanu Vlahoviću koji je često na udaru kritika na "čizmi".

"Često sam doživljavao ovakve situacije i nisam ih podnosio dobro. Dušana znam veoma dobro i znam da je prvi kojeg je Alegri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvukao iz igre te večeri. Onda je normalno da u tim trenucima iskazuješ ljutnju na trenera, saigrače, na zamenu ili na to kako igra ekipa. Više volim one koji se ljute i pokazuju da im je stalo, nego igrača koji ostane hladan. Važno je da se uvek iskazuje poštovanje, počevši od kluba, pa do navijača. A Vlahović nikada nije pokazao suprotno", rekao je Kovačević.

Kovačević deli mišljenje svog nekadašnjeg saigrača Alesandra del Pjera, koji smatra da je Vlahović dugoročno rešenje za poziciju napadača u Juventusu.

"Mislim kao Del Pjero. Sećam se jedne svoje godine u Real Sosijedadu kada sam postigao samo tri gola. Vlahović je pretrpeo dosta ove sezone, bilo je tu i povreda... Ni na Svetskom prvenstvu nije bio na 100 odsto. Sigurno je da u reprezentaciji postoji drugačiji pritisak. Kao što je i između Fiorentine i Juvea, a Dušan ima samo tri godine. Često su mu nedostajali saigrači sposobno da proigravaju: Di Marija, Kjeza, Pogba... Svi koji su pretrpeli razne izostanke", dodao je Kovačević.

Potom je objasnio i šta bi on uradio da je na njegovom mestu.

"Da sam na Dušanovom mestu ostao bih 100 odsto, osim da mi sam klub kaže da idem. I uveren sam – i po kvalitetu i po nivou – Dušan je kalibar za Juventus i nema sumnje u to. Znam da ga i drugi veliki klubovi prate sa interesovanjem, ali napadač mora da bude strpljiv. Ovo je bila posebna sezona, kako za ekipu – između kazni i sudskog postupka – tako i za njega sa povredama", zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOVAČEVIĆ NEMA DILEMU: Ostao bih u Juventusu da sam na Vlahovićevom mestu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 11:01

Nekadašnji napadač Stare dame dao intervju ''Gazeti delo Sport''...Darko Kovačević, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Juventusa, Real Sosijedada i Olimpijakosa rzagovarao je u intervjuu za ''Gazeto delo Sport'' o Staroj dami. Kovačević je član Juventusa bio od 199. do 2001. a neizbežna je bila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.