Kovačević: Protiv Slovenije borba za četvrtfinale!

Izvor: RTS, 01.Feb.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Protiv Slovenije borba za četvrtfinale!

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević, uoči starta jubilarnog 10. prvenstva Evrope, protiv Slovenije, rekao je da je taj duel ključan u borbi za plasman u drugu fazu.

"Pobeda nad Slovenijom nam širom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svesni smo koliko interesovanje je izazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas podržati", izjavio je Kovačević.
On je pozvao navijače da ispune Arenu, jer će prvi put gledaoci u Srbiji moći na jednom mestu da vide najbolje igrače Evrope.
"Siguran sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina i to može samo da nam bude dodatni vetar u leđa, nikako opterećenje. Kada je reč o dometima, oni su relativan pojam. Plasman na Evropska i Svetska prvenstva je veliki uspeh za nas, ali je činjenica da smo među 10 najboljih reprezentacija na kontinentu, pa i na planeti", poručio je Kovačević.
Pored Srbije i Slovenije, u grupi A je Portugalija, sa kojom će se nacionalni tim sastati u subotu od 21 sat.
U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C se nalaze Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.
Po dve najbolje reprezentacije plasiraće se u četvrtfinale, koje će biti odigrano 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara.
Titulu šampiona Evrope brani Italija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BITI ILI NE BITI NA PREMIJERI: Orlovi žele pobedu nad Slovenijom za četvrtfinale EP u futsalu

Izvor: Kurir, 01.Feb.2016

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je danas da prva utakmica na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu ima veliki značaj...Kovačević smatra da od premijere sa Slovenijom zavisi plasman "orlova" u četvrtfinale turnira..."Sam plasman na evropska i svetska prvenstva je...

Nastavak na Kurir...

SELEKTOR PORTUGALIJE: Pobede protiv Srbije i Slovenije su jedina opcija!

Izvor: HotSport.rs, 01.Feb.2016

Selektor futsal reprezentacije Portugalije Horhe Braz rekao je da njegov tim ima obavezu da prođe grupnu fazu prvenstva Evrope u Beogradu i sa dva trijumfa dočeka presudne utakmice u borbi za medalje.. . Portugalija u Beograd dolazi posle četvrtog mesta na prošlom kontinentalnom šampionatu u Belgiji,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.