Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2017, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Duletov ostanak nije upitan

Angažman Duška Vujoševića u reprezentaciji BiH nije upitan, kao ni njegova noga i zdravlje. Osjeća se dobro, na kućnom je liječenju, a narednog mjeseca bi trebalo da stigne u Sarajevo, rekao je direktor muških reprezentativnih selekcija BiH Siniša Kovačević.

Nekadašnji reprezentativac BiH bio je desna ruka selektora od samog njegovog dolaska na klupu bh. tima. Tako je bilo i na putu za Bratislavu, gdje je Vujošević osjetio bolove, zbog kojih je kasnije završio u beogradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bolnici.

"Problem se javio na putu u Slovačku. Uprkos bolovima i otoku na nozi maksimalno je odradio utakmicu u Bratislavi. Zaista je fascinantno o kakvom se borcu i čovjeku radi. Želio je svim silama da ide u Jermeniju, ali smo ga jedva odvratili od toga. Najvažnije je da se sada osjeća dobro, a u septembru planira da se vidimo i odradimo radni sastanak u vezi s kvalifikcijama za Mundobasket", rekao je direktor bh. košarkaša.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom u pretkvalifikacijama za SP, ali ono što ga najviše raduje je cijela atmosfera koja je stvorena oko same reprezentacije.

"Iskreno, sve je bilo dobro, posebno u ovom sportskom segmentu. Sve se poklopilo - od selektora do igrača. Meni je lično drago jer sam bio uključen od početka svega, pomagao sam, predlagao, sve je to Dule aminovao, a na kraju je sve ispalo pozitivno", ističe naš sagovornik.

Nešto više od tri mjeseca je ostalo do kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bh. košarkaši se nalaze u grupi zajedno s Francuskom, Rusijom i Belgijom, a Kovačević je već počeo da konaktira neke igrače. Pored par povratnika, očekuje se da će roster bh. tima uglavnom sačinjavati igrači koji su iznijeli teret u pretkvalfikcijama.

"Polako počinjemo s pripremama za akciju koja nas čeka vrlo brzo. Kontaktirali smo neke igrače koji nisu bili tu zbog povreda. Vidjećemo kakav je njihov stav, a onda i selektora. Mogu reći da dosad imamo pozitivne reakcije. Takođe radimo i na dovođenju jednog naturalizovanog igrača. Mišljenja smo da taj igrač mora biti prevaga, a konačnu riječ će naravno dati Vujošević", tvrdi dugogodišnji bh. reprezentativac, koji dodaje da još nema informacije u kojoj dvorani će bh. košarkaši igrati kvalifikacije odnosno da li neka ne ispunjavaju FIBA uslove.

Za kraj je Kovačević dodao da je osnovni cilj stvaranje ekipe za kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine.

"Bilo je milina raditi sa svim ovim momcima i bila bi prava šteta za bh. košarku da nisu uspjeli da izbore kvalifikacije. Ovako će se nešto dešavati u narednih godinu ili dvije, što je svakako dobro. Sigurno je da ćemo s jednim dobrim Amerikancem i par pojačanja ići na pobjede u kvalifikacijama, ali cilj je da se formira ekipa za EP", zaključio je Kovačević.

Prvu utakmicu "zmajevi" će u kvalifikacijama za SP odigrati 24. novembra na domaćem terenu protiv Rusije.

Očekivali više od U-16

Ovog ljeta u pogonu su bile tri muške selekcije. Seniori su uspješno prebrodili kvalfikacije, U-18 je izborila opstanak u A diviziji, dok kadeti (U-16) nisu uspjeli da se vrate u elitni rang.

"Seniori su ispunili očekivanja, što se može reći i za juniore, koji su imali dosta problem s rosterom. Više smo očekivali do U-16 selekcije, dok ostaje žal što nismo uspjeli da okupimo U-14 reprezentaciju", dodao je Kovačević.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.