Kostić: U najgorem trenutku primamo gol...

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 00:37

Kostić: U najgorem trenutku primamo gol...

Filip Kostić, reprezentativac Srbije, razgovarao je sa novinarima nakon poraza od Švajcarske.

Fudbaleri Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru u grupnoj fazi.

"Orlovi" su u odlučujućem meču poraženi protiv Švajcarske rezultatom 3:2 u identičnim epilogu kao i pre četiri godine u Rusiji.

Dosta problema sa povredama, a tu spada i Kostić.

"Ne treba tražiti izgovor, treba reći da smo svi dali maksimum, probali i nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeli. Razočarali smo se, žao nam je i teško svima, ali dali smo sve od sebe. Zajednoe pobeđujemo i zajedno gubimo. Ovo je težak trenutak za sve nas. Ne smemo da padamo i čekaju nas kvalfiikacije za EP jer ova generacija može mnogo više i da će uspeti nešto i da uradi"

Koliko je teško prihvatiti da je ovo bio maksimum?



"Zante kako desilo se protiv Kameruna to što se desilo, a morali smo da dobijemo i to sa više golova razlike. Nismo još analizirali ovu utakmicu, kod drugog gola sam video da njihov igrač trči ka golu i pokušao da ga stignem, međutim ne znam odakle se drugi pojavio i mi u najgorem trenutku primamo gol. Posle nam je bilo sve teže i teže"


"Nismo ovo ni mi očekivali, teško je kada gubite i treba vam mnogo energije da okrenete sve. Brazil je izgubio od Kameruna i trebala nam je pobeda od dva gola razlike, tako da, nećemo sad tražiti izgovore i idemo dalje, držimo se zajedno, nastavljamo i nadamo se da ćemo se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo"

Šta je rekao selektor?

"Videli ste kako je podneo i kako mu je bilo teško, svima nam je teško da prihvatimo poraz uovom trenutku. Čestitao nam je na trudu, jer smo danas svi dali sve od sebe i videli ste, nećemo izgovore, idemo dalje"

Na gol više je uvek rizik...

"Nama je pobeda trebala, morali smo da igramo sa dva napadača"

Kako se osećao posle povrede?

"Teško mi je bilo jer sam se povredio u poslednjem minutu, a nikada nisam imao takvu vrstu povrede. Trenirao sam 2 puta dnevno i radio sve što je do mene da bih bio sa ekipom, pa mi je sa Kamerunom bilo mnogo teško, a izgurao sam jer sam ja takav. Mi smo zajedno danas krivi za ovo što se desilo, a moramo da razmišljamo pozitivno i ne smemo da pustimo glavu", rekao je za kraj Filip Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.