Košarkaši poraženi od Nemaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2010, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši poraženi od Nemaca

KAJZERI -

U utakmici drugog kola A grupe šampionata sveta za košarkaše u Turskoj reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Kajzeriju od selekcije Nemačke nakon produžetaka sa 82:81 (14:17, 23:18, 19:19, 13:15 - 4:4, 9:8).

Utakmica je odigrana u dvorani "Arena" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Karion (Portoriko), Benito (Brazil) i Abakil (Maroko).

U trećem kolu Srbija sutra od 15.30 časova igra protiv državnog tima Jordana.

Srbija: Tepić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 14, Rašić 15, Paunić, Bjelica 2, Marković 3, Savanović, Kešelj 7, Perović 20, Veličković 11, Mačvan 9.

Nemačka: Štajger, Šafarčik 14, Ginter, Olbreht, Meknoton 12, Haman 10, Grin 15, Plajs 2, Heris 4, Švethelm 1, Benzing 2, Jagla 22.

Nakon mnogo uzbuđenja i izborena dva produžetka u poslednjim sekundama izabranici Dušana Ivkovića doživeli su prvi poraz na Svetskom prvenstvu.

Srbija je praktično dva puta gubila utakmicu i vraćala se u igru produžujući nadu da se, i pored brojnih nedostataka u igri, mogu savladati izuzetno borbeni "panceri".

Na samo minut i po pre kraja regularnog dela meča Nemci su vodili sa šest poena razlike (69:63), ali su se tada "beli orlovi" prenuli zaigravši čvršće u odbrani što je rezultiralo izjednačenjem dve sekunde pre isteka vremena.

Aleksandar Rašić, koji je juče bio najbolji protiv Angole, i večeras je odigrao bez greške, a njegov precizan šut za tri poena "odveo" je meč u produžetke.

U oba produžetka ekipa Dirka Baumana bila je vođstvu, ali se srpski tim u finišu vraćao preko Milenka Tepića. U prvom je bek atinskog Panatinaikosa pogodio trojku, dok je u drugom njegov prodor ostao nerealizovan.

Nemci su zabeležili vrednu pobedu do koje su došli potpuno zasluženo, a junak meča bio je Jan-Hendrik Jagla, koji je minut pre kraja drugog produžetka u poslednjoj sekundi napada pogodio iz veoma teške pozicije.

Nemački državni tim, baš kao i u prvom kolu protiv Argentine, pokazao se kao veoma neugodan i agresivan protivnik protiv koga je teško organizovati napad.

Nemci sinoć nisu imali snage da nadigraju "gaučose", a sve im se vratilo večeras.

Pobednici su do inicijative došli na početku treće četvrtine, a u drugom poluvremenu nisu dopuštali našem državnom timu da izjednači.

Osim Jagle, koji je postigao ključni koš i postigao 22 poena, u nemačkom timu istakli su se Demond Grin sa 15 i Hajko Šafarčik sa 14 poena.

Srpski državni tim odigrao je veoma smušeno utakmicu u kojoj je mnogo nedostajao kapiten Nenad Krstić pod košem i Miloš Teodosić u organizaciji napada.

Srbija nije imala prednost u visini, dok je jak presing Nemaca znatno otežao protok lopte u napadu. U takvoj situaciji Ivkovićeva ekipa oslonila se na solo-prodore i pojedinačno nadahnuće, ali to nije bilo dovoljno za još jedan trijumf.

Najbolji učinak u poraženoj ekipi imali su Kosta Perović sa 20, Rašić sa 15 i Tepić sa 14 poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije lako savladali Grčku

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Avg.2010

U prvom kolu B grupe prvenstva Evrope za vaterpoliste, koje se održava u Zagrebu, reprezentacija Srbije danas je pobedila Grčku rezultatom 13:5 (2:1, 4:2, 3:1, 4:1). Utakmica je odigana ped oko 300 gledalaca, a sudili su Buč (Španija) i Bervoc (Holandija).

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Brazil bez Varežaa i bez muke protiv Tunisa

Izvor: Blic, 30.Avg.2010, 00:10

Košarkaši Brazila su lagano stigli do trijumfa nad selekcijom Tunisa rezultatom 80:65 (26:16, 17:14, 16:18, 21:17) u 2. kolu grupe B...Autsajder je zablistao u prvih nekoliko minuta kada je vodio sa 7:2, ali je to bilo kratkog daha. Očekivano, Barbosa i Spliter su vratili stvari na svoje mesto...Opširnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.