Košarkaši Srbije slave prošlost da bi blistali i u budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije slave prošlost da bi blistali i u budućnosti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je večeras da KSS slavi svoju prošlost, 70 godina saveza i 95 godina košarke u Srbiji, ali čini sve da obezbedi blistavu i stabilnu košarkašku budućnost.

Srbija jeste mala, ali je odnegovala i izvela na put izuzetne ličnosti. Košarka formira ljudski karakter i zato podstičemo mlade i decu da se bave našim sportom. Dobićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove reprezentativce, ali mnogo važnije, dobićemo vredne i kvalitetne ljude, rekao je Danilović.

Neke najvažnije lekcije se nauče na košarkaškom terenu, konstatovao je Danilović.

Mi koji dolazimo iz sporta i košarke znamo važnost timskog rada. Ponosan sam što ste ovde da obeležimo dva važna datuma, rekao je Danilović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić podsetio se kako je pre 25 godina, sa 13 godina, dočekivao košarkaše ispod balkona Skupštine Beograda i kako je želeo da jednog dana bude na njihovom mestu.

Udovičić je rekao da će Ministarstvo nastaviti da pruža podršku kako bi i muška i ženska selekcija košarakaša ostvarivali dobre rezultate.

Košarkaški savez Srbije svečanom akademijom u Narodnom pozorištu obeležava 70 godina saveza i 95 godina košarke u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.