Košarkaši Srbije lako protiv Novog Zelanda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije lako protiv Novog Zelanda

U drugom kolu turnira u Šenjangu, košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas Novi Zeland sa 88:78 (25:16, 28:26, 15:8, 20:28) i zadržala stopostotan učinak u pripremama za prvenstvo sveta, koje počinje 31. avgusta.

Bila je to osma zvanična utakmica koju su odigrali naši košarkaši i osma pobeda, a slavili su i u revijalnom susretu u Čačku na početku priprema.

Selektor Aleksandar Đorđević danas je iz ekipe izostavio Vladimira Lučića i Nemanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bjelicu, a Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica su bili na klupi, ali nisu ulazili u igru.

Tako je utakmicu odigralo svega osam igrača i to je, najverovatnije, bio uzrok pada u finišu susreta, kada je pobeda već bila obezbeđena.

Đorđević je danas insistirao na unutrašnjoj igri, pa je bilo trenutaka kada su u petorci bila trojica visokih igrača, s tim što je tada Nikola Jokić bio četvorka, sa zadatkom da razigrava Bobana Marjanovića i Nikolu Milutinova.

To je funkcionisalo dosta dobro, pa su ta trojica igrača bili najefikasniju u našem timu, a bilo je dosta i povratnih lopti za bekove, ali nismo forsirali šut spolja.

Novi Zeland je, s druge strane, igru zasnivao isključivo na šutu za tri poena, jer njihovi visoki igrači nisu mogli da urade mnogo toga u našem reketu.

Sredinom treće četvrtine Srbija je imala prednost od 20 poena i nakon toga je intenzitet igre našeg tima počeo lagano da pada, ali pobeda nije dovođena u pitanje.

U poslednjem kolu turnira u Šenjangu, Srbija će u utorak imati najteži test na pripremama, jer će joj protivnik biti Francuska.

Srbija: Simonović 8 (7 sk), Raduljica, Birčević 5, Jokić 8 (11 sk, 5 as), Milutinov 19 (4 sk), Micić 9 (3 sk, 9 as), Gudurić 9 (5 sk), Jović 13 (5 sk, 4 as), Marjanović 17 (4 sk).

Novi Zeland: T. Vebster 16, Dilejni 9, Keni, K. Vebster 9, Aberkrombi 4, Lo 10, Smit-Milner 10, Ngatai 7, Rasbeč 6, Pledžer 5, Fotu 2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Srbije lagano do pobjede protiv Novog Zelanda

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je danas na "Austajger kupu" u Šenjangu ekipu Novog Zelanda sa 88:78 (25:16, 28:26, 15:8, 20:28), u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

POBEDA ORLOVA U PRIPREMNOM PERIODU: Košarkaši Srbije savladali Novi Zeland - Sledeća je Francuska!

Izvor: RTV Pink, 25.Avg.2019

Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Novog Zelanda sa 88:78 u prijateljskom meču u ovkiru prirpema za predstojeće SP koje se igra u Kini.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.