Košarkaši Španije donirali memorabilije

Izvor: B92, 13.Apr.2020, 09:32

Košarkaši Španije donirali memorabilije

Španski košarkaši uključili su se u akciju prikupljanja novčnih sredstava za Crveni krst.

Oni su donirali brojne memorabilije za aukciju kako bi pomogli u borbi protiv pandemije virusakorona.

Kako prenose španski mediji, neke od svojih najvrednijih stvari donirali su košarkaš Gran Kanarije Havijer Beiran i Marta Sargaj, igračica Ðirone, koji su poklonili svoje zlatne medalje sa svetskog i evropskog prvenstva.

Beiran je bio deo reprezentacije Španije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je 2019. u Kini postala šampion sveta, dok je Sargaj prošlog leta osvojila zlato na EP igranom u Srbiji i Letoniji.

Serhio Ljulj je donirao dres iz finala Svetskog prvenstva, Viktor Klaver na aukciju je dao loptu s potpisima svih španskih reprezentativaca, dok je Chavi Rabaseda poklonio svoje patike.

Bivši košarkas Karlos Himenez donirao je dres sa EP 2003 na kojem su Španci osvojili srebro, a Alba Torens poklonila je dres sa EP 2017, kom je bila proglašena za MVP, a Španija osvoijla zlato.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.