Korzikanci muljali oko transfera Žinjaka

Izvor: Mondo, 20.Jan.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korzikanci "muljali" oko transfera Žinjaka

Privedeno desetak osoba zbog nelegalnog procenta od transfera Žinjaka u Marsej 2010. godine. Umešana korzikanska mafija.

Foto: Guliver/Getty Images

Neko će u zatvor!

Francuska policija pokrenula je istragu vezanu za transfer Andrea Pjera Žinjaka iz Tuluza u Marsej 2010. godine i zbog toga je privedeno nekoliko osoba.

U strahu od hapšenja su fudbalski radnici i menadžeri fudbalera.

Iz brave, u istrazi, našlo se desetak osoba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sumnja se da su agenti koji su učestvovali u transferu Žinjaka uzeli nelegalan procenat uz pomoć čelnika dva kluba kao mafije iz Marseja.

Ovaj transfer izbio je u centar pažnje pošto je policija sprovela opširnu istragu u sklopu razbijanja organizovanog kriminala u sportu. Navodno "slučaj Žinjak" nije jedini.

Fudbaler je leta 2010. prešao iz Tuluza u Marsej za 16 miliona evra. Ogranak korzikanske mafije, koja kontroliše jug Francuske, uzela je, prema podacima kojima raspolaže policija, procenat od sve tri strane.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.