Kort pobednik 10. etape Đira, Tomasu ružičasta majica VIDEO

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 19:12

Kort pobednik 10. etape Đira, Tomasu ružičasta majica VIDEO

Danski biciklista Magnus Kort pobedio je u desetoj etapi Điro d'Italije, dok je vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo Britanac Gerajnt Tomas.

On je svoju prvu etapnu pobedu na Điru zabeležio za četiri sata, 51 minut i 15 sekundi.

Ovim trijumfom postao je tek treći Danac koji je slavio na sve tri trke Gran Tura, pored Madsa Pedersena i Jespera Skibija.

Etapa dužine 196 kilometara vožena je u kišnim uslovima od Skandijana do Vijaređa.

Drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto je zauzeo kanadski vozač Derek Gi, dok je Italijan Aleksandro De Marki kroz cilj prošao kao treći sa dve sekunde zaostatka.

Ružičastu majicu namenjenu vodećem u generalnom plasmanu preuzeo je Tomas iz ekipe Ineosa sa ukupnim vremenom od 39 sati, 26 minuta i 33 sekunde. On je prvo mesto preuzeo nakon što se zbog korona virusa povukao Belgijanac Remko Evenepul.

Drugi u ukupnom plasmanu je Slovenac Primož Roglič (Jumbo-Visma) sa dve sekunde zaostatka, a treći je Britanac Teo Hart Gejgan iz Ineosa sa pet sekundi slabijim vremenom.

Naredna etapa na programu je sutra od Kamajorea do Tortone, u dužini od 219 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.