Koroman: Težak rad se mora isplatiti!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koroman: Težak rad se mora isplatiti!

"Crveno-beli" se u Budvi pripremaju za nastavak sezone u domaćem šampionatu, a jedan od najiskusniji fudbalera Ognjen Koroman izjavio je da je njegovim saigračima potreban žestok rad stručnog štaba.

"Potrebno nam je ovo. Jednostavno na proleće moramo da gazimo, a da bismo to uradili treba da se pripremimo u Budvi i uigramo u Antaliji. Dešavalo se dok sam igrao u Rusiji da smo i po tri puta tokom pauze putovali na pripreme. Želim i mogu da igram fudbal još nekoliko godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali da bih to uspeo moram da imam spremnost, i psihičku i fizičku. Zato ja na ove pripreme gledam kao na najvažnije u karijeri. Ukoliko ovde napravim dobru bazu moći ću da trajem još neko vreme", jasan je Ognjen Koroman.

On je istakao da ne želi posebno da priča o radu sa novim trenerom Prosinečkim.

"Bio sam u Omladinskoj školi kad je on igrao. Kao navijač Zvezdе cenim ga neizmerno, jer je mnogo doneo klubu. Mislim i da će biti uspešan trener, mada sam sigurno subjektivan kad to kažem. Sigurno je da svi imamo još veći motiv kad radimo sa Prosinečkim i nadam se da će nam sve to doneti željene rezultate. U Budvi i Crnoj Gori igramo mečeve kao da su jaki treninzi. U Antaliji ćemo se uigravati. Prvenstvo se nastavlja poslednjeg vikenda februara i tada Zvezdi trebaju pobede, do tada su sve 'prvi mačići'. Mislim i na pobеde i na eventualne poraze", naveo je Koroman.

I Pavle Ninkov smatra da ekipa radi dobro, što bi se moglo isplatiti u nastavku JSL.

"Uvek je teško kad iz odmora i mamine kuhinje dođeš na tri treninga dnevno, obroke koji su birani i sportski ritam spavanja. Činjenica je da radimo dobro, ali i pre smo radili pa nismo umeli to da naplatimo na pravi način. Nadam se da ćemo ovog puta pokazati pobednički karakter i da ćemo na proleće naplatiti sav ovaj žestok rad. Robert nam ne drži pokazne treninge, ali nekoliko puta je 'uhvatio' slobodnjak. I dalje je to sjajna noga i dobar udarac. To se izgleda nikada ne gubi. Igraćemo mali fudbal sa šefom kad završimo sezonu. Nadam se da će to biti trofejno odmeravanje snaga", rekao je Ninkov.

On je istakao da ne razmišlja da napusti Zvezdu.

"Čekali smo svi zajedno ali ja sam od skora prestao o tome da mislim. Smeta mi to opterećenje i sada je sve na medijima. Neka oni nastave da me sele iz kluba u klub a ja ću da se ponašam kao igrač Zvezde. Idemo dalje, preda mnom i ekipom je važna polusezona i to je jedino o čemu želim da mislim. Sve ćemo reći na terenu. Sigurno je jedino da ćemo izginuti, sve ostalo nećemo da komentarišemo", izjavio je fudbaler Zvezde.

Ganac Mohamed Aval Isah pomaže Li Adiju da razume svaku reč, s obzirom da njegov zemljak još nije naučio srpski jezik.

"Tu sam da mu pomognem. Najvažnije je da se Adi dobro uklopio na terenu i da pomaže ekipi. Znači nam njegov kvalitet, a ja mislim da će biti još bolji na proleće. Svi misle da nemam tehniku, a istina je da želim da na utakmici samo ispunim svoju ulogu i zatvorim sve rupe u veznom redu. Time se ja bavim, a drugi neka kreiraju. Trener mi je već rekao da lopte unazad ne priznaje i da želi od mene mnogo veću ofanzivu na proleće. Nadam se da ću ga zadovoljiti i igrati", istakao je Isah.

On je naveo da za sada sigurno ostaje u beogradskom klubu.

"U klubu su mi odavno rekli da mogu da idem samo ako dođe neka sjajna ponuda. Video sam šta su pisali mediji ali to mi nije važno. Meni je Zvezda u svim ovim godinama postala kao druga kuća i zaista želim da odem samo ako se pojavi neki bolji klub iz inostranstva. Najveća je gužva u veznom redu ali to je razumljivo. Borićemo se, igraće najbolji, to je logično", zaključio je Isah.

Dejo došao u posetu Zvezdi u Budvi

Predsednik FS Crne Gore i legendarni igrač Crvene zvezde Dejan Savićević iskoristio je priliku da se vidi sa Robertom Prosinečkim u Budvi, gde se "crveno-beli" pripremaju za nastavak sezone. Savićević u hotel "Slendid" stigao u pratnji takođe nekadašnjeg Zvezdinog fudbalera Miloša Drizića.

Njih dvojica su se pozdravi svog nekadašnjeg saigrača Prosinečkog, kao i sportskog direktora Ivana Adžića i pomoćnika trenera Žarka Đurovića i Slobodana Marovića. Tokom prijatnog ćaskanja mnogo uspomena je evocirano, a u razgovore su uključivani i još neki stari prijatelji i saigrači preko spikerfona na mobilnom.

"Drizu nisam video 150 godina. Mnogo mi je drago što je došao i da smo popričali", rekao je Prosinečki.

Savićević nije krio da će, sada kada je Robi trener Zvezde, još pomnije pratiti igre nekadašnjeg kluba.

"Znam Robijevu situaciju. Mislim da će biti dobar trener i da će napraviti uspeh. Moraju samo da mu još pojačaju ekipu. Čeka se taj štoper...gledaću, gledaću, vidimo se i na Marakani", kratko je dodao Savićević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.