Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 23:18

Koritibin povratak u elitu samo pitanje vremena

Brazil 2: Glorioso iz Parane pokazao najviše u dosadašnjem toku sezone, nočašnji rival Konfijansa borbi se za opstanak

U duelu između timova koji se nalaze u potpuno suprotnim situacijama i krajevima na tabeli, lider šampionata Koritiba noćas na svom stadionu Koto Pereira dočekuje davljenika Konfijansu, u meču koji važi za 27. kolo brazilske Serije B. Sukobljavaju se ekipe koje trenutno imaju najveći broj pobeda i najveći broj poraza u dosadašnjem toku prvenstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Koritiba je bez neuspeha na poslednjih pet utakmica, sa četiri slavlja i jednim remijem, dok je Konfijansa konačno uspela da sastavi niz bez poraza u poslednja četiri meča, sa dva remija i dva trijumfa. Ipak, na tabeli razlika između njih je prevelika. Dok sa jedne strane Zeleni predvode drugoligaški karavan, sa druge strane Industrijski zmajevi iz Arakanža se nalaze na predposlednjem mestu na tabeli i predstoji im teška bora za opstanak.

El Glorioso je lider Serije B sa 52 boda, pet više ispred drugoplasiranog Botafoga, koji ima 47. Njihov poslednji meč okončan je pobedom 1:0 protiv Guaranija, golom Giljermea Biroa u 29. minutu. I čini se da je pristup i povratak u elitu brazilskog fudbala samo pitanje vremena. Međutim, želja čelnika Koritibe nije samo povratak u Seriju A, već i osvajanje titule drugog po jačini ligaškog ranga u Brazilu.

02.30: (1,50) Koritiba (3,60) Konfijansa (7,50)

Još jedna od novina je i to da se posle gotovo 18 meseci navijači vraćaju na tribine stadiona Koto Pereire. Uspostavljeni protokol, odobren je od glavnih zdravstvenih agencija, i dozvoljava 5.000 ljudi u Alto da Gloriji, poštujući sve mere predostrožnosti vezane za Kovid-19. Ipak, za ovaj susrt moći će da prisustvuju samo članovi i prijatelji kluba, kao i njihove porodice, dok se za naredno domaćinstvo planira puštanje u promet ograničenog broja karata.

Koritiba je ove sezone na svom stadionu od 13 odigranih utakmica samo jednom doživela poraz, i to od prvog pratioca Botafoga u sklopu 21. kola. Ipak, poslednja tri susreta na ovom zdanju rešila je u svoju korist i to bez primljenog gola, čime je došla do ukupnog skora od osam pobeda, četiri remija i uz već pomenti poraz. Domaći tim bi na ovom susretu trebalo da nastupi sa praktično istim timom kao i prethodnog vikenda protiv Guaranija. Bez naročitih problema koje je trebalo da reši u ovih nekoliko dana između dva meča trener Gustavo Morinigo bi trebalo da izvede najjači sastav. Leo Gamaljo kao najefikasniji strelac ekipe sa 12 datih golova ponovo će predvoditi napada Gloriosa, dok će mu podršku sa krilnih pozicija pružati Vaguininjo i Igor Paišao, sa šest, odnosno pet postignutih pogodaka. Za razigravanje saigrača zaduženi su vezisti Valdemir de Oliveira i Vilijan Farijas. Stub odbrane sa Rodrigezom na golu činiće uigrani štoperski tandem Enrike Adriano Bos i Lusijano Kastan.

Dok su domaćini na dobrom putu za povratak u elitu nacionalnog fudbala, gosti su u očajnoj situaciji, jer zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli sa jednim od najlošijih učinaka u prvenstvu, budući da zaostaju šest bodova za Londrinom na 16. mestu, koji je prvi tim izvan zone ispadanja.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Zauzimajući 19. mesto, činilo se da Konfijansa polako priprema torbe za put u niži rang. Ipak, po dolasku Luisa Žuniora Lopeza na mesto kormilara, Industrijski zmajevi su se nekako trgli iz sna i na poslednja četiri susreta uspeli su da dođu do veoma vrednih bodova, sa dve pobede i dva remija i samo jednim primljenim golom. Njihov poslednji okršaj na svom Estadualu završen je minimalnom pobedom protiv Operarija, golom Madisona u 83. minutu. Konfijansa, što bi u bukvalnom prevodu sa portugalskog značilo "samopouzdanje", izgleda da konačno počinje da opravdava svoje ime. Noćas joj predstoji težak meč u kom će se suočiti sa liderom takmičenja, što je veliki izazov za sastav koji se i dalje bori za opstanak.

Jedinu pobedu na strani u dosadašnjem toku šampionata Konfijansa je izborila u Resifeu protiv Nautika i to sa ubedljivih 4:0. Od tog trijumfa, ekipa predvođena stručnim kadrom koji su činili Ze Karlos i Rodrigo Santana, zabeležio je šest poraza zaredom, niz koji je konačno prekinut angažovanjem Luizinja. Zmajevi bi za nastup na Koto Pereiri trebalo da zadrže odbrambeni dvojac koji formiraju Nirlej da Silva i Adalberto dos Santos, dok će iza njih na golu stajati Rafael Santos. U veznom redu i za kreaciju zaduženi su Žemerson i Neto Berola koji se sa pozicije napadača često uvlači u sredinu terena, ostavljajući prostor za krilne igrače Itala Melu i Vilijansa Santanu, dok će poziciju najisturenijeg u formaciji zauzeti Tijago Reis.

Poslednji i jedini zvanični okršaj Koritibe i Konfijanse odigrao se pre nešto manje od tri meseca u Arakaju. Tada su gosti minimalnim rezultatom i golom Vaguininja u finišu prvog dela meča odneli sva tri boda sa Estudijala.

BRAZIL 2 - 27. KOLO

Utorak

Vasko - Gojas 2:0 (1:0)

Avai - Londrina /u toku/

23.55: (2,55) Nautiko (2,90) CRB (2,90)

Sreda

02.30: (1,50) Koritiba (3,60) Konfijansa (7,50)

02.30: (2,15) Vila Nova (3,00) Operario PR (3,50)

23.55: (2,60) Guarani (2,85) Kruzeiro (2,90)

23.55: (2,90) Pelotas (2,75) Bruske (2,70)

Četvrtak

02.30: (2,30) CSA (2,90) Ponte Preta (3,35)

02.30: (3,35) Vitorija (2,90) Botafogo (2,30)

Petak

02.30: (2,20) Sampajo Korea (3,00) Remo (3,45)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.