Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 00:25

Korintijans da pokaže da je zaista Timao

U 31. kolu brazilske Serije A, sastav Vagnera Mansinija protiv Sport Resifea traži povratak na pobedničku stazu

Timaovi snovi o izlasku u Kopa Libertadores nakratko su prekinuti, ali nisu raspršeni. Da Timao i Vagner Mansini ne pomisle da su svemogući, Palmeiras je gradskom rivalu podelio lekciju i spustio ga na zemlju. Prekinut je niz Korintijansa od sedam utakmica bez poraza i četiri vezane pobede, a Timao uprkos porazu u prethodnom kolu ima izgledne šanse da završi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na mestima koja vode u kvalifikacije Kopa Libertadoresa. Ali, Korintijans će morati da izbriše debakl iz sećanja i nastavi tamo gde je stao pre Palmeirasa. Na Timaovom meniju u okviru 31. kola Brazileiraa naći će se Sport Resife kojem gori pod nogama (01.00)

U 368. derbiju Pauliste, Verdao je deklasirao crno-bele 4:0 i ponovo preuzeo vođstvo sa 129. pobeda u međusobnim duelima. Korintijans je ostao na 128, a 111 mečeva rivala iz Sau Paula završeno je nerešeno.

Ni Sport Resife nije se proslavio u prethodnoj rundi takmičenja. Drugi put zaredom je poražen minimalnim rezultatom, a nakon Palmeirasa nadigrao ih je Fluminense. Odoleva Sport Resife, ne da se da sklizne u opasnu zonu, ali bi se lako moglo dogoditi da će ih novi poraz, ako do njega dođe, gurnuti na mesto koje vodi u drugu ligu.

Korintijans je odrastao sa Mansinijem, tim je bio pustinja ofanzivnih ideja, sa sporim i predvidljivim fudbalom, kreativnosti nije bilo ni u naznakama. Novi komandant je organizovao tim, promenio način igre, počeo je da daje konture timu, oporavio je igrače, izgradio svoju igru i pokrenuo Korintijans. Od tima koji se štrecao da li će obezbediti opstanak, postao je ekipa koja stremi izlasku u Kopa Libertadores. Neverovatna transformacija za kratak period. Zbog toga ne čudi što Mansini uživa poseban status.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Vagner Mansini je vrlo jasno dao do znanja nakon što je početkom nedelje video kako je njegov tim poražen sa 4:0 u klasiku protiv Palmeirasa, da cilj Korintijansa ostaje isti u poslednjih devet kola Brasileiraa.

“Borimo se za Libertadores, to nije prepreka koja će nas naterati da promenimo ili se odreknemo onoga što je pred nama. Imamo 27 bodova u opticaju, zauzeli smo kurs i ne odstupamo”.

Ekipa Žaira Venture na teren izlazi sa važnim izostancima i bez igrača sa leve strane terena. Krilo Žunior Tavares i napadač Markinjos su van stroja, što je još jedna briga trenera, koji se navikao na standardno veliki broj odsutnih igrača. To je crna konstantan koja prati Žaira Venturu.

Uprkos tome što se Sport Resife bori da ne ispadne iz lige, Žairov rad može se okarakterisati kao dobar i pohvalan. Sport Resife je gotovo uvek konkurentan, retke su ekipe koje uspevaju da demonstriraju silu u okršaju sa njim, odbrana je maksimalno zategnuta, linije tima su definisane sa malo odstupanja, a igrači neprekidno vrše pritisak na protivnika kada je lopta u njegovom posedu.

BRAZIL, SERIJA A - 31. KOLO

Sreda

Botafogo - Atletiko Gojanense 1:3 (0:0)

Baija - Atletiko Paranaense 1:0 (0:0)

Gremio - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

Četvrtak

Koritiba - Fluminense 3:3 (2:0)

/Luizinjo 3, Moreira 33, Robson 76 - Kenedi 59, Fred 72, Paulista 90+1/

Bragantino - Vasko da Gama 4:1 (1:0)

/Ramires 15, Klaudinjo 72, 86, Hurtado 90+2 - Gabriel 78/

Sao Paulo - Internasional 1:5 (1:2)

/Lusiano 36 - Kuesta 8, Kaio 24, Juri Alberto 60. 66. 68/

23.00: (2,25) Flamengo (3,25) Palmeiras (3,30)

23.00: (2,45) Fortaleza (3,00) Santos (3,20)

23.00: (3,10) Gojas (3,20) Seara (2,40)

Petak

01.00: (1,60) Korintijans (3,60) Sport Resife (6,75)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.