Kopenhagenu se SMRKLO posle Zvezde: Povredio se i Vind!

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopenhagenu se SMRKLO posle Zvezde: Povredio se i Vind!

Najbolji igrač danskog prvaka takođe će morati na dugu pauzu.

Foto: MN Press

Nižu se teški dani za Kopenhagen posle dramatične eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona u dvomeču protiv Crvene zvezde.

Pored toga što nisu opravdali ulogu nosioca i preselili se u plej-of za plasman u Ligu Evrope, izabranici Stalea Solbakena ostali su u kratkom roku bez dvojice nosilaca igre - i to na veoma dugačak period.

Najpre je utvrđeno da je centarfor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dame N'Doje u revanšu protiv Zvezde doživeo toliko tešku povredu kolena da zbog nje sigurno neće igrati bar do zime, a ove srede najavljeno je da je povređen i najbolji igrač ekipe, Jonas Vind (20).

Mladi ofanzivac i lider tima doživeo je povredu tokom treninga i takođe možda neće igrati do kraja polusezone.

"Na pregledu skenerom utvrđena je povreda koja će ga skloniti sa terena do kraja jeseni, zavisno od toga koliko će trajati njegov oporavak", rekao je prvi lekar kluba, Morten Bosen.

Jasno, trener Solbakenu je posao izuzetno otežan.

"Pre svega, šteta je to da će Jonas morati da na pauzu. Nakon toga, skoro je tragično da smo u kratkom periodu zbog teških povreda izgubili i N'Dojea i Jonasa. Ipak, ništa ne možemo da uradimo tim povodom, a imamo mnogo talentovanih igrača koji mogu da odgovore izazovu i da nas 'poguraju' u izazovima koji su pred nama", izjavio je norveški stručnjak.

Podsetimo da je Vind pre dve nedelje na "Marakani" pokazao veliku hrabrost i umeće kada je "panenkom" iz penala savladao Milana Borjana. U revanšu je tokom penal serije izveo još dva jedanesterca - prvi je iskoristio, a drugi nije, a Zvezdin golman je tom odbranom uveo crveno-bele u plej-of, koji će srpski šampion započeti ove srede, na gostovanju Jang Bojsu u Švajcarskoj.

U međuvremenu, Kopenhagen je reagovao i popunio iznenadnu prazninu u napadu dovođenjem Urugvajca Majkla Santosa iz Malage.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.