Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2021, 23:05

Kopa Sudamerikana: Sudar titana u Aveljanedi, Santosu ne prijaju gostovanja

Independijente na svom terenu juri gol zaostatka iz Sao Paula (0:1). Kajo Žorž predvodi napad vicešampiona Južne Amerike protiv najtrofejnijeg tima na kontinentu

Argentinski gigant i sedmostruki šampion kontinenta, Independijente, pokušaće noćas (00.15) na svom stadionu posvećenom Oslobodiocima Amerike, u revanš susretu osmine finala Kopa Sudamerikane, da preokrene zaostatak od jednog gola protiv brazilskog velikana Santosa. Gosti su u Argentinu doputovali sa minimalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prednošću iz prvog meča i znaju da će im remi biti dovoljan da se prvi put pose 17 godina ponovo nađu u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Posle skoro osam nedelja bez takmičarskog meča, Independijente je u prvoj utakmici pokazao evidentne znake slabosti, naročito u ofanzivnom sektoru, koji nije uspeo ni jednom ozbiljno da ugrozi poslednju liniju Santosa. Đavoli iz Aveljanede uživali su u uspešnoj kampanji grupne faze drugog najeminentnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi, završivši na vrhu Grupe B, bez poraza, uz četiri pobede i dva remija.

Međutim, trenutnom situacijom dovode se u rizik da prvi put od 2016. godine ne prođu među najboljih osam na nekom od međunarodnih turnira. Independijente je u ponedeljak na svom terenu odigrao meč bez golova protiv Argentinos Juniorsa u prvom kolu argentinskog šampionata, što znači da nisu uspeli da postignu gol na poslednje tri utakmice.

00.15: (2,15) Independijente (3,00) Santos (3,50)

Dug period bez zvaničnih susreta, igrače Hulija Falčionija izbacio je iz takmičarskog ritma, ali glavni strateg ekipe nije previše zabrinut za ulazak u utakmicu, jer je deficit od jednog gola još uvek nadoknadiv.

Independijente je slavio na sva tri domaća meča na ovogodišnjoj Kopa Sudamerikani u grupnoj fazi takmičenja. Kao tada, i noćas im je neophodna pobeda sa najmanje dva gola razlike, ukoliko žele da se nađu u narednoj rundi takmičenja, dok bi minimalan rezultat u korist Đavola, meč odveo u penal završnicu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Santos je u osminu finala Kopa Sudamerikane ušao posle zaista razočaravajuće kampanje u grupnoj fazi Kopa Libertadores, izgubivši četiri od šest mečeva i završivši na trećem mestu u Grupi C, iza ekvadorske Barselone, Boke Juniors, a ispred bolivijskog Strongesta.

Za razliku od noćašnjeg rivala koji je više od mesec i po dana bio bez takmičarskog meča, Santos je u vidno boljoj formi, jer se nacionalni šampionat Brazila nije prekidao ni usled odigravanja Kopa Amerike u toj državi. Prethodnog vikenda, tim sa Vile Belmiro remizirao je 2:2 u gostima sa Bragantina u okviru 12. kola Brazileiraa. Time se našao tačno na sredini tabele sa učinkom od po četiri pobede, isto toliko nerešenih ishoda i sa istim brojem izgubljenih susreta, a na sve to nadovezuje se i gol-razlika na nuli, dakle čvrsta sredina.

--------------------------------

Sve utakmice Kopa Sudamerikane možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------------

Na prošlonedeljnoj utakmici, mladi Kajo Žorž pomogao je Santosu da dođe do još jednog trijumfa i nastavi impresivan niz kao neporaženi domaćin na 11 mečeva. Takođe, Alvinegrosi su deveti put sačuvali svoju mrežu netaknutom, dok je odbrana kapitulirala tek na dva susreta u pomenutom periodu. Međutim, tim Fernanda Diniza ove godine ima velikih poteškoća kada su u pitanju gostovanja. Santos je pobedio tek na tri od 26 odigranih utakmica u svim takmičenjima od početka 2021. godine. Njegov poslednji susret odigran je u brazilskoj Seriji A u nedelju, kada je bilo 2:2 protiv Bragantina. Bod je ostvaren u poslednjim sekundama meča.

02.30: (2,35) Penjarol (3,00) Nasional (3,10)

Što se tiče klupskih kontinentalnih takmičenja, Santos je kroz istoriju pretežno nastupao u Kopa Libertadores, tri puta ga je i osvojio, a prošle sezone stigao je do finala gde je poražen od Palmeirasa (0:1) na Marakani. Samo dva puta se plasirao u četvrtfinale drugog po snazi klupskog takmičenja na tlu Južne Amerike, još 2003. i 2004. godine. Nerešen ishod na gostovanju u Aveljanedi bio bi dovoljan da Alvinegrosi stignu do najboljih osam, održavajući tako nada u podizanje prve velike kontinentalne titule od 2011. godine.

Vezista Independijentea Karlos Benavidez i defanzivac Ezekijel Munjoz ostaju van opticaja za noćašnji duel, obojica zbog dugotrajnih povreda kolena. Po izveštaju medicinskog tima na treninge bi se mogli vratiti do kraja ovog meseca. Uprkos gubitku prve utakmice, Falčioni bi mogao doći u iskušenje da izvede istu startnu postavu, mada se od njega očekuje barem jedna promena na sredini terena. Najverovatnije će ofanzivnog vezistu Andreasa Roa zameniti sa povučenijim tipom igrača poput Lukasa Gonzalesa ili Alana Sonjora. Napadači Silvio Romero i Džonatan Erera već duže vreme rotiraju se na poziciji najisturenijeg igrača, ali kako je Romero započeo svaku od poslednje četiri utakmice, očekuje se da će se i noćas naći u startnoj postavi.

Što se tiče Santosa, Žobson Souza, Sandri i Rafael Longine su van stroja zbog povreda ligamenata kolena, dok je Žon Viktor takođe nedostupan zbog uganuća skočnog zgloba. Para i Madson Fereira zabeležila su najmanje po 20 mečeva ove sezone i verovatno će jedan od njih započeti susret na poziciji desnog beka, dok će štoperski par činiti Luiz Felipe i mladi Kaiki Fernandes (17). Talentovani napadač Kajo Žorž i ovoga puta predvodiće napad svoje ekipe, a podršku s krila pružaće mu Markos Giljerme i Marinjo.

02.30: (1,57) Rosario (3,70) Deportivo Tahira (5,80)

Ova dva velikana južnoameričkog fudbala dosad su se sastali pet puta na međunarodnim takmičenjima u organizaciji KONMEBOL-a. Independijente je pobedio u tri meča, za razliku od Santosa koji je tek prošle nedelje uspeo da ostvari prvu pobedu nad argentinskim rivalom dok je jedan od mečeva završen nerešenim ishodom.

U Kopa Sudamerikani, kao i u najjačem takmičenju Južne Amerike, Kopa Libertadores, ostaje na snazi pravilo gola u gostima. Ako je rezultat u revanšu identičan kao u prvom meču osmine finala odmah se šutiraju jedanaesterci.

KOPA SUDAMERIKANA, OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Gremio - LDU Kito 1:2 (1:1) /prvi meč: 1:0/

/Souza 23 - Alsivar 44, 56pen/

Atletiko PR - Amerika Kali 4:1 (1:0) /prvi meč: 1:0/

/Vitinjo 26, 72, Nikao 79pen, Kanesin 90+7/

Četvrtak

Arsenal Sarandi - Sporting Kristal 1:1 (0:0) /prvi meč: 1:2/

/Albertengo 52 - Gonzales 85/

Bragantino - Independijente del Valje 1:1 (0:1) /prvi meč: 2:0/

/Kueljo 52 - Gerero 4/

Libertad - Junior 0:1 (0:0) /prvi meč: 4:3/

/Gonzalez 87/

Petak

00.15: (2,15) Independijente (3,00) Santos (3,50) /prvi meč: 0:1/

02.30: (2,35) Penjarol (3,00) Nasional (3,10) /prvi meč: 2:1/

02.30: (1,57) Rosario (3,70) Deportivo Tahira (5,80) /prvi meč: 2:2/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.