Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 23:31

Kopa Sudamerikana: Desetkovani Bragantino traži izlaz iz ćorsokaka, od Emelekove električne stolice još niko nije pobegao

Noćas na programu četiri duela drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike

Red Bul Bragantino nema drugog izbora nego da pobedi Emelek, ekvadorskog predstvanika i lidera grupe G Kopa Sudamerikane. Meč u sklopu četvrtog kola grupne faze na programu je noćas od 00.15 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Nabi Abi Čedid u Bragansi, a domaći sastav desetkovan je povredama, kao i brojnim zabranama.

Počev od trenera Maurisija Barberija, koji je isključena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prethodnom kolu na meču protiv Taljeresa iz Kordobe, u timu Bragantina neće moći da računaju ni na veznog igrača Rikarda Aljera, koji još uvek služi kaznu od tri meča zabrane igranja, a koju je zaradio u prvom kolu upravo na gostovanju protiv Emeleka. Još jedan među suspendovanim članovima domaćeg sastava za ovaj susret je i kapiten Lukas Evangelista, koji je kao i njegov nadređeni u prošlom kolu dobio crveni karton, a njegovo mesto trebalo bi da zauzme Erik Ramirez. Što se tiče povređenih igrača koji takođe nisu na spisku za ovaj duel, veliki problem stvara odsustvo Raula Lo Gonsalesa na poziciji zadnjeg veznog, koji će zbog istegnuća ligamenata kolena van stroja biti najverovatnije do kraja meseca. Bruno Tubarao, kao i Leandrinjo, bivši član Napolija, pod znakom pitanja su za noćašnji duel, dok se povratak mladog napadača Elija Žunija Nuneza očekuje tek za vikend kada se budu sastali sa Palmeirasom u sklopu prvog četvrtfinalnog duela šampionata Paulista.

00:15: (1.73) Bragantino (3.50) Emelek (4.60)

Kormilo ekipe iz Braganse za ovaj duel preuzeće asistent šefa stručnog štaba Klaudio Maldonado, bivši vezista Sao Paula, Kruzeira, Santosa, Flamenga i Korintijansa. Dvostruki šampion Brazila, kao i osvajač Rekopa Sudamerikane, Maldonado će pokušati da prenese ogromno iskustvo na svoje igrače kako bi tim iz Pauliste uspeo da sačuva šanse za nastavak takmičenja.

Bragantino je pobedom nad Deportes Tolimom započeo novu sezonu u drugom po jačini klupskom takmičenju za Južnu Ameriku, ali je već u drugom kolu poražen upravo od Emeleka, kada je na stadionu Banko de Pasifiko u Gvajakilu, rezultat bio ubedljivih 3:0 u korist Elektrikosa. U proteklom kolu ponovo je doživeo neuspeh, ovoga puta na svom terenu, kada je od njega, minimalnim rezultatom, bila uspešnija gostujuća ekipa Taljeresa. Tako je brazilski tim, član porodice Red Bulovih klubova, pao na treće mesto u grupi G sa tek tri osvojena boda, jednim manje od sastava iz argentinske Kordobe i čak četiri manje od vodećeg Emeleka, dok je ispod njih samo Tolima sa bodovima sakupljenim kroz dva remija.

Sa druge strane, ekvadorski tim u Sao Paulo dolazi posle remija sa Deportes Tolimom. Meč sa kolumbijskim predstavnikom, koji je trebalo da se održi prethodne srede u Ibageu, bio je odložen zbog nemira i velikih protesta koji su zahvatili ovu južnoameričku državu. Naposletku, susret je prebačen u Limu, prestonicu Perua, gde je i odigran u subotu, a čime su Elektrikosi odložili gradski derbi sa Barselonom, koji je trebalo da se odigra ovog vikenda u okviru 11. kola ekvadorske Lige Pro.

Ekipa koju predvodi španski stručnjak Ismael Raskalvo pokušaće da održi svoju nepobedivost na međunarodnoj sceni, a eventualnim trijumfom u noćašnjem okršaju, jednom nogom bi se našli u narednoj rundi takmičenja. Sastav ekipe ne bi trebalo da pretrpi značajnije promene u odnosu na pređašnje duele. Kao moguća odstutnost navodi se sam napad Elektrikosa, gde bi umesto urugvajskog golgetera i najboljeg strelca tima Fakunda Barsela, koji bi zbog povrede mogao da propusti i drugi meč zaredom, trebalo da nastupi mladi Žoao Rohas (21), kojem to, ipak, ne bi bila prirodna pozicija, s obzirom da je do sada uglavnom delovao kao ofanzivni vezni.

Noćas u nešto kasnijem terminu (02.30) takođe u sklopu četvrte runde grupe G Kopa Sudamerikana, na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi, ekipa Taljeresa biće domaćin kolumbijskom predstavniku Deportes Tolimi.

Ekipu Taljeresa predvodi iskusni urugvajski stručnjak Aleksander Medina, čovek koji zna kako se osvajaju trofeji. On je u svom Urugvaju sa Nasionalnom to već činio 2008. i 2012. godine, a pobednički mentalitet pokušava da poseje i sa druge strane Rio de La Plate. Njegov sastav trenutno se nalazi na drugom mestu u grupi sa četiri osvojena boda. Ostvarena je pobeda nad Bragantinom, a zatim je u prošlom kolu Taljeres remizirao upravo sa Tolimom u Ibageu. Tim iz Kordobe nastavlja da pruža dobre partije i u Liga kupu Argentine, gde su proteklog vikenda uprkos minimalnom porazu od Lanusa izborili plej-of .

02.30: (1.80) Taljeres (3.35) Tolima (4.40)

Udarna igla Taljeresa i dalje je kolumbijski internacionalac Dijego Valojes (24), a odbranom komanduje njegov iskusni zemljak Rafael Perez (31), koji će noćas imati posebnu dozu imperativa protiv ekipe iz svoje domovine. Pored kolumbijskog dvojca nastupi koji zavređuju pažnju dolaze od veznih igrača, Karlosa Auskija, nekadašnjeg člana šampionskih generacija Estudijantesa i River Plejta, kao i Urugvajca Mičela Nikolasa Santosa, igrača sa zavidnim evropskim iskustvom koje je stekao nastupajući za Malagu, Sporting Hihon, Laganes i Kopenhagen.

Računica je prilično jasna, Argentincima je pobeda neophodna kako bi održali korak za vodećim Emelekom, koji im trenutno beži tri boda, a sve da bi eventualno u poslednjem kolu grupne faze upravo sa Elektrikosima odlučivali o prolasku u narednu rundu takmičenja.

Sa druge strane, kolumbijski predstavnik Deportes Tolima u proteklom kolu ponovo je prosuo bodove, ovoga puta protiv Emeleka, gde su posle vođstva koje su stekli u 22. minutu golom defanzivca Serhija Moskere, a na kraju izvukli tek bod. Ipak, i taj bod ih bar matematički još uvek drži u igri za narednu rundu takmičenja, ali sa samo dva prikupljena boda, biće to gotovo nemoguća misija.

Po svemu sudeći Ernan Tores, uvaženi kolumbijski stručnjak i kormilar tima iz Ibagea, pustio je niz vodu učešće na međunarodnoj sceni i okrenuo se nacionalnom šampionatu, gde je jednom nogom već u polufinalu, pošto je u prvom meču ubedljivo savladao Zeleni tim iz Kalija. Šanse za pehar umnogome su se povećale za Deportes, znajući da su neki od velikana poput Atletiko Nasionala, prošlogodišnjeg šampiona Amerike iz Kalija, kao i Independijentea iz Santa Fea, već ispali iz trke za titulu. Ako prođu u polufinale Aperture, što je veoma izvesno, i put do samog finala otvara im se lakšim delom žreba gde se već nalazi ekipa La Ekidada, još jedan učesnik Kopa Sudamerikane.

Stoga ne bi trebalo očekivati bezglavo srljanje Tolime u noćašnjem duelu, znajući da ih već za vikend očekuje uzvratni meč četvrtfinala sa Deportivom u Kaliju, koji se već drugu nedelju odlaže zbog velikih nereda širom Kolumbije, koji su najintenzivniji u velikim gradovima.

KOPA SUDAMERIKANA - 4. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

00.15: (2.55) 12. oktobar (3.00) Uačipato (2.80)

02.30: San Lorenco - Rosario

GRUPA B

Sreda

02.30: (2.75) Montevideo Siti (2.80) Independijente (2.75)

Petak

00.15: Guabira - Baija

GRUPA C

Četvrtak

00.15: (.162) Seara (3.60) Arsenal Sarandi (5.30)

02.30: (1.55) Bolivar (3.90) Vilsterman (5.60)

GRUPA D

Sreda

00.15: (6.25) Metropolitanos (3.80) Atletiko Paranaense (1.52)

Petak

02.30: Aukas - Melgar

GRUPA E

Petak

02.30: (2.55) Penjarol (3.10) Korintijans (2.75)

02.30: River Plejt - Sport Uankajo

GRUPA F

Četvrtak

02.30: (1.35) Atletiko Gojanense (4.50) Palestino (8.50)

Petak

02.30: (1.85) Libertad (3.40) Njules Old Bojs (4.10)

GRUPA G

Sreda

00:15: (1.73) Bragantino (3.50) Emelek (4.60)

02.30: (1.80) Taljeres (3.35) Tolima (4.40)

GRUPA H

Petak

00.15: (4.40) Aragua (3.35) La Ekidad (1.80)

00.15: (1.45) Gremio (4.00) Lanus (7.00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kopa Sudamerikana: Ranjeno jato Gavranova se sa novim kormilarom ustremljuje na Kilijeve Nitkove

Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 22:56

Noćas na programu pet duela drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike..Argentinski predstavnik Arsenal iz Srandija noćas (00.15) gostuje brazilskoj Seari, na startu četvrtkog kola grupe C Kopa Sudamerikane, a sve sa potrebom da postigne dobar rezultat, kako bi održao šanse za dalji plasman....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.