Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2021, 23:23

Kopa Libertadores: Olimpiji u podsvesti sedam komada od Internasionala, ali to više nije taj tim

Kolorado bez Tajsona i Paola Gerera, strateg tima iz Asunsiona ostavlja velikog Roke Santa Kruza na klupi

Kada je žreb ukrstio Olimpiju sa Internasionalom, svima u Asunsionu kojima su crna i bela boja u srcu smrnulo se. Istog trena su se navijači Olimpije prisetili duela u grupnoj fazi i nimalo im nije svejedno što su baš brazilski tim dobili u osmini finala. Od tada se mnogo toga promenilo, prevashodno u Internasionalu, ali će igračima Olimpije stajati knedla u grlu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Internasional je zaslužan za jedan od najtežih poraza Olimpije na međunarodnoj sceni. Paragvajski predstavnik se u Brazilu proveo kao pos po trnju (6:1), pa mu poraz na svom uporištu u prestonici Paragvaja i nije toliko teško pao (1:0). Vuku traume fudbaleri Olimpije, jer im je Internasional spakovao polovinu od ukupnog broja golova koje su primili.

02.30: (3,05) Olimpija Asunsion (3,25) Internasional (2,40)

Promenila se „klima“ u Porto Alegreu i delu Rio Grande do Sul. Smenio je Inbternasional trenera Migela Anhela Ramireza, zbog slabih rezultata, a na klupu brazilskog velikana vratio se Dijego Agire. Napravio je šest godina apsinencije od Internasionala i na njemu je da prekine niz od petutakmica na kojima Kolorado nije trijumfovao. Doduše, svi su vezani za brazilsku Seriju A, ne i za Kopa Libertadores.

Kod Olimpije nije došlo do smene trenera, zadržan je Serhio Ortemana na klupi. Pred duel sa Internasionalom, paragvajski tim ima jedan veliki problem – nedostatak ritma. Od završetka grupne faze Kopa Libertadoresa, tim iz Asunsiona je odigrao samo jedan takmičarski meč. Savladao je krajem maja River Plejt u šampionatu Paragvaja, a u međuvremenu je imao samo dve kontrolne utakmice. Sve u svemu – premalo.

Pojačali su se crno-beli, biće jači za Salazara i Orzusa. Obojica će se naći u startnoj postavi protiv Internasionala, a prema nekim najavama kapiten Roke Santa Kruz će ovaj meč krenuti sa klupe. Bivšeg igrača minhgenskog Bajerna, Mančester Sitija, Blekburna i brojnih dugih evropskih klubova istisnuo je iz prve postave Isidro Pita, a trener Serhio Ortemana se nada da će konačno proraditi Derlis Alberto Gonzalez.

Utanjili su Olimpijini napadači sa golovima. To jedino ne važi za Horhea Rekaldea, ali samo na tlu paragvaja. Kada se igra u Kopa Libertadoresu – nema ga. U paragvajskom šampionatu je zato postigao sedam golova na 13 utakmca, dok u najjačem takmičenju na Starom kontinentu još nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Serhio Ortemana neće imati na raspolaganju Ričarda Ortiza i Serhija Otalvara, dok Dijego Agire neće moći da se osloni na dve velike zvezde – Paola Gerera i Tajsona. Takođe, izostaće i Saravija, a njega i tajsona će u startnoj zameniti Hektor i Bošilja. A, van protokola će biti i Maurisio i Rodrigo Moledo.

Juri Alberto i Tijago Galjardno su zbirno postigli 18 golova za Internasional, ali neće napasti u tandemu Olimpiju. Razbiće ih Dijego Agire, a prednost će dobiti Tijago Galjardo. Koliko je to dobar potez ubrzo će shvatiti trener Internasionala.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Boka Juniors - Atletiko Mineiro 0:0

Sero Portenjo - Fluminense 0:2 (0:0)

/Nene 49, Egidio 61/

Sao Paulo - Rasing 1:1 (1:1)

/Vitor 36 - Kopeti 45+1/

Četvrtak

Universidad Katolika – Palmeiras 0:1 (0:1)

/Veiga 42p/

Velez – Barselona Gvajakil 1:0 (1:0)

/Lusero 7/

Defensa i Hustisija – Flamengo 0:1 (0:1)

/Majkl 21/

River Plejt – Argentinos Juniors 1:1 (1:1)

/Suarez 10 – Auče 40/

Petak

02.30: (3,05) Olimpija Asunsion (3,25) Internasional (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.