Konti: Toti i Bađo najbolji italijanski igrači svih vremena

Izvor: Blic, 27.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konti: Toti i Bađo najbolji italijanski igrači svih vremena

Direktor Rome Bruno Konti izjavio je u intervjuu za španski dnevnik «AS» da su Roberto Bađo i Frančesko Toti najbolji italijanski fudbaleri svih vremena.



Bivša zvezda Rome i osvajač Svetskog prvenstva 1982. godine izneo je nekoliko stavova kada su u pitanju najbolji fudbaleri na «čizmi», a osvrnuo se i na igračke dane

»Oduvek sam voleo igrače koji su istoriju fudbala ispisivali sa jednim klubom», najpre je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Konti, a zatim dao odgovor na pitanje koji je nabolji defanzivac sa kojim je imao prilike da se susretne.

»Klaudio Đentile, bez dileme. Bio je inteligentan, brz, uvek je znao da odmeri trenutak kada će vas povući za dres, a da sudija ne primet. Postali smo veliki prijatelji tokom zajedničkih nastupa za Italiju. Što se tiče najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, za mene su to Roberto Bađo i Frančesko Toti. Ne treba puno da objašnjavam koliko je Frančesko uradio za Romu. Izdvojio bih i Zolu, koji me je svojevremeno zapanjio svojim kvalitetom, a ne treba zaboraviti ni Barezija i Maldinija koji su pisali modernu istoriju Milana», završio je Konti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.