Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 09:39

Konte, dobro došao nazad u Gotam Siti

Grad u kome su svi grešni

Mesto u Ligi šampiona jeste obezbeđeno u manje dramatičnoj završnici nego lane, ali kad se podvuče crta Inter je i ovu sezonu, prvu pod vođstvom Antonija Kontea, završio na četvrtom mestu i u finiš ulazi sa šansom da osvoji samo jedan trofej, onaj u Ligi Evrope. Pitanje je naravno kako je na sve to uticao i prekid zbog pandemije virusa Kovid-19, ali italijanski mediji sve su jedinstveniji u oceni: Konte nije doneo poseban napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u odnosu na eru Lučana Spaletija.

Nije baš ni da je sve isto, ali treba imati na umu i da nije sve ni smelo da bude. Spaleti je recimo radio za platu od 4.500.000 evra, Konte zarađuje 11.000.000 godišnje. Toliki novac mora da se opravda.

Dalje, Konte je ove sezone na pojačanja potrošio 176.000.000 evra (Romelu Lukaku, Valentino Lazaro, Mateo Politano, Kristijan Eriksen…), a čak i kad od te sume odbijemo 69.190.000 zarađenih na prodajama dolazimo do minusa u kasi od više od 100.000.000. Davno Nerazuri nisu trošili toliko. Primera radi, u dve sezone pod Spaletijem ta razlika između prihoda i rashoda iznosila je negde oko 75.000.000. Za dve sezone dakle.

Zato navijački portal FC Inter News analizu svega viđenog u sinoćnjem remiju sa Veronom počinje rečenicom: “Dobro došli nazad u Gotam Siti, grad u kome su svi grešni”.

Gazeta delo Sport podvlači da se mnogo više očekivalo od Kristijana Eriksena, da je Marcelo Brozović neprepoznatljiv, a da ni Milan Škrinijar – koga je Darko Lazović obišao kao da je čunj za vođstvo Verone od 1:0 posle manje od dva minuta igre – više ne izgleda kao igrač koji bi mogao da predstavlja budućnost kluba. Gazeta vrlo jasno najavljuje da će ovog leta Inter prodati Matijasa Vesina, Roberta Galjardinija i Dijega Godina.

Legendarni Bepe Bergomi – jedan od najcenjenijih analitičara na Apeninima – priznaje da je sasvim normalno u toku jednog meča imati takve uspone i padove, ali i da...

Mislim da je to psihički problem. Pride, Inter se u ovom trenutku previše oslanja na Romelua Lukakua”.

Sam Konte kaže da nema nikakve zamerke na zalaganje igrača i tvrdi da je njegov tim zaslužio pobedu u Veroni, ali suštinski ne može da se brani od neverovatnog statističkog podatka: Inter je ove sezone izgubio čak 20 bodova na utakmicama u kojima je vodio.

Svi smo svesni toga da gubimo bodove na glup način. Da nije bilo toga govorili bismo o sasvim drugačijoj sezoni… Teško je to objasniti. Moramo bolje u nekim situacijama, ali to je i stvar iskustva koje treba da stičemo”, kaže Konte.

Sve nervozniji Konte. On i inače ne trpi dobro kritike. A u Italiji su novinari verovatno bolji poznavaoci fudbala nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. I ne praštaju.

Ljudi vole da kritikuju, kritikuju, kritikuju. Ja nisam takav. Samo želim da pomognem svima da budu bolji. Mediji neka me razapinju, oni se tako zabavljaju. A mi ćemo sve da analiziramo na kraju sezone. I klub i igrači i ja”, nastavlja Konte uz korišćenje one fraze o polupunoj i polupraznoj čaši.

Inter je, odgovara on kritičarima, posle pauze zbog virusa Kovid-19 ekipa koja je imala najveći posed lopte i najveći broj šuteva na gol u Seriji A. Jasan dokaz, smatra on, da je igra sve bolje.

Problem je samo što deo javnosti izgleda ima sasvim drugačije viđenje situacije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.