Kontador po drugi put pokorio Italiju

Izvor: B92, 01.Jun.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontador po drugi put pokorio Italiju

Španski biciklista Alberto Kontador trijumfovao je na ovogodišnjem izdanju trke Điro d’Italija, na kojoj je prethodno slavio 2008. godine.

Vozač Tinkof-Saksa je pobedu obezbedio pre poslednje etape, vožene od Torina do Milana u dužini od 178 kilometara, a nju je bez problema završio u pelotonu, prošavši kroz cilj u vremenu pobednika.

Iznenađujuću pobedu na poslednjoj etapi odneo je Belgijanac Iljo Kajse iz Etiks-Kvik Stepa, koji je u sprinterskom finišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio bolji od bicikliste Orika-Grinedža Luka Barbridža.

Kontador je tokom tri naporne nedelje u Italiji prevazišao povredu ramena, brojne padove i napade rivala i na kraju je do trijumfa došao sa jednim minutom i 53 sekunde prednosti u odnosu na Fabijana Arua iz Astane. Drugi vozač kazahstanske ekipe Mikel Landa kompletirao je podijum, sa tri minuta lošijim vremenom od Kontadorovog.

Zanimljivo, Španac nije trijumfovao ni na jednoj etapi tokom Đira, ali mu to nije predstavljalo problem na putu do sedme titule na trkama iz ’veličanstvene trojke’. Kontador je pored dva trijumfa na Điru, dva puta bio najbolji na Tur d’Fransu – 2007. i 2009. godine, a na Vuelti 2008, 2012. i 2014. godine.

Španac je, inače, bio najbolji na Điruz i 2011. godine, ali mu je taj trijumf oduzet zbog dopinga na Turu godinu dana ranije, kada mu je izrečena suspenzija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.