Konstituisana Skupština KSS-a

Izvor: B92, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisana Skupština KSS-a



Košarkaški savez Srbije dobio je danas novu skupštinu i izabrao je počasnog predsednika, a delegati su zakazali i izbornu sednicu za 19. april. Za počasnog predsednika izabran je počasni generalni sekretar Fibe Borislav Stanković, a Skupština će imati 46 delegata.

Izborna skupština zakazana je za 19. april i na njoj će se izabrati predsednik i članovi Upravnog odbora i ostalih upravnih tela Saveza. Rok za podnošenje kandidature predsednika je 11. april, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kada kandidati moraju Savezu da podnesu podršku 10 delegata, biografije i program, koji će u sledeća dva dana biti podeljeni delegatima.

Kandidati za Upravni odbor moraju da imaju podršku petoro kandidata i da ispune jedan od četiri uslova. Ako su sa teritorije Košarkaškog saveza Beograda, moraju da budu čelnici klubova koji učestvuju u Jadranskoj ligi.

Ako su van teritorije Beograda, moraju da budu čelni ljudi klubova iz Prve A lige. Za članove UO mogu da se kandiduju i bivši igrači ili treneri državnih selekcija, ili košarkaška službena lica na međunarodnim ili prvoligaškim takmičenjima. Kandidat za člana Upravnog odbora ili predsednika ne može biti delegat u Skupštini.

Član Radnog predsedištva KS Predrag Bojić rekao je i da Savez ima "ozbiljnih problema" sa finansiranjem, jer generalni sponzor, kompanija "Si end Si", nije izmirila dugovanja.

"Poštujemo sve što je (vlasnik kompanije) Vojin Đorđević uradio za nas i što je bio uz nas i posle 2005, kada niko nije bio. Sada smo, međutim, u ozbiljnom problemu, zbog problema kompanije. Dogovorili smo se da stupimo u pregovore s njim oko duga", rekao je Bojić.

U petak su verifikovana 44 mandata, a preostala dva dobiće se kada se odaberu delegati iz udruženja košarkaša i košarkašica, kao i udruženja klubova Prve B lige.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.