Konovalov: Tukao sam se sa slomljenim rebrom

Izvor: B92, 06.Mar.2021, 13:03

Konovalov: Tukao sam se sa slomljenim rebrom

Aleksandar Konovalov dominirao je protiv evropskog prvaka Andrea Santoša u meču za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije.

Jednoglasna odluka sudija posle pet paklenih rundi bila je očekivano u korist srpskog borca.

Međutim, niko od malobrojnih prisutnih u sali kompleksa Kovilovo Resort nadomak Beograda nije znao da je zvanično najtrofejniji WAKO kik bokser ikada meč “radio” sa polomljenim rebrom.

Priznao je to tek kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je oko struka zasijao šampionski pojas koji mu je uručio Nebojša Žugić, direktor TV Arena sport.

"Trpeo sam bolove i krio od svih, a najviše od rivala da mi je na sparingu pre 15 dana polomljeno rebro. Znao je samo moj trener Dejan Pavić. Portugalac me sredinom meča pogodio baš u to mesto, ali sam stegao zube i uspeo. Novi pojas posvećujem mojoj porodici, treneru i prijateljima, a zahvalnost dugujem Srđanu Bugarčiću i Areni koji su u ova teška vremena koronavirusa uspeli da organizuju ovako sjajan turnir “Arena Friday Night Fights”, u dahu je posle meča ispričao Konovalov.

Apsolutni vladar planete do sada je šest puta bio profi prvak sveta, isto toliko puta i amaterski, od čega dvaput u juniorskoj kategoriji, a za medalje, pehare i pojase sa svetskih i evropskih prvenstava, gran prija, mitinga i drugih takmičenja trebalo bi napisati poseban tekst samo da bi se svi pobrojali. Puna je soba priznanja, ali želja je i dalje i te kako prisutna.

"Borim se za porodicu i Srbiju, gde ćete veći motiv. Verujte mi, još ćete me dugo godina gledati u vrhu", optimističan je šampion.

Snimak spektakla biće emitovan na TV B92 u nedelju od 23.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVETSKI ŠAMPION JAČI OD POVREDE I PORTUGALCA: ‘Tukao sam se sa slomljenim rebrom’

Izvor: HotSport.rs, 06.Mar.2021

Aleksandar Konovalov je zvanično najtrofejniji WAKO kik bokser na svetu. Aleksandar Konovalov od prvog minuta dominirao je protiv sjajnog Portugalca, evropskog prvaka Andre Santoša u meču za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije te je jednoglasna odluka sudija posle pet...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.