Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 21:35

Konja se poravnala sa Fenerom, ispred samo Trabzon; Makedonac dva puta u metu za trijumf Gectepea (VIDEO)

Najprijatnije iznenađenje Super lige remiziralo sa Malatijom - 0:0

Ukazala se šansa Konji da se pobedom probije i osamostali na drugoj poziciji – nije je iskoristila. Najprijatnije iznenađenje u turskom šampionatu pokleklo je na drugom uzastopnom meuču, izvukla je Konja samo bod na svom bunjištu protiv Malatije (0:0), i poravnala se sa Fenerbahčeom na tabeli.

Važi Konja za nerpijatno gostovanje, poznato je da na Bujukšehir areni vrada negostoljubiva atmosfera. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Toliko uzavrela da reprezentacija Turske kada god je stani-pani situacija pribegava igranju na stadionu Konje. Tu su Konja i reprezentacija Turske svoji na svome – retko gube. Nije Konja izgubila ni na osmoj prvenstvenoj utakmici kod kuće, nastavila je da sakuplja bodove, ali ono što brine trenera Ilhana Paluta jeste što je forma u silaznoj putanji.

Drugi meč u nizu bez pobede u prvenstvu i tek drugi put ove sezone u Super ligi da Konja nije “otvorila” protivnika. Prethodno samo na gostovanju Galatasaraju nije tresla mrežu. Čak 17 puta su fudbaleri Konje odapinjali, ali većina lopti nije stigla dalje od prve linije odbrane. Blok Malatije odradio je fantastičan posao, pa je golman Ozbir zapravo imao jako malo posla.

Zakazao je najbolji strelac Konje – albanski napadač Sokol Cikaleši. Ostao je na učinku od pet postignutih golova. Ipak, i pored toga što je Konja osvojila bod i nije pretekla Fenerbahče, u dobroj je poziciji pred nastavak šampionata. Ima izgledne šanse Konja da se treći put pojavi na međunarodnoj sceni, a prvi od 2017. godine.

Mnogo zadovoljniji učinjenim može da bude Gectepe, koga je Adis Jahović sa dva gola pogurao do pobede nad Gazijantepom – 2:1 (2:0). Iako je trijumfovao, Gectepe nije pobegao iz zone ispadanja, ali je napravio krupan korak, pošto je treći put slavio u prvenstvu i treći meč zaredom ostao neporažen.

Adis Jahović je u prve dve sezone u dresu Gectepea postigao čak 36 gola u prvenstvu – od toga 14 u elitnom rangu – ali u drugom mandatu igra znatno slabije. Produktivnost je opala, nije ni blizu onoj od pre nekoliko sezona, a na osnovu koje je izdejstvovao unosne transfere po turskim klubovima. Vratio se Makedonac u Gectepe minule sezone, šest puta tresao je mreže u Super ligi, ove samo dva… Do Gazijantepa.

Na 14 utakmica dva gola, Gazijantepu isto toliko. Penal je bio rutina, a kod drugog – gol pao u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena – veliki deo posla odradio je Akbunar. Sjajnim dodavanjem iza leđa štopererskog para protivnika izbacio je makedonskog napadača u stopostotnu šansu. Još jednom Jahović siguran. Trasirao je put Gectepeu ka trijumfu, a da domaćin strepi u završnici postarao se Nijaz. Ipak, Gazijantep nije se vratio u igru.

TURSKA 1 - 15. KOLO

Petak

Kasimpaša - Bešiktaš 1:1 (0:1)

/Bozok 82 - Bezdogan 12/

Subota

Alanja - Sivas 0:1 (0:0)

/Kesgin 53/

Trabzonspor - Adana 2:0 (1:0)

/Nvakeme 26, Hamšik 54/

Galatasaraj - Altaj 2:2 (1:1)

/Dervišoglu 34, Dijanj 79 - Pinjares 17, Bamba 86/

Nedelja

Kajseri - Antalija 2:0 (2:0)

/Tijam 11, 17/

Giresun - Karagumruk 3:1 (0:1)

/Balde 69, DUkara 83, 88 - Pešić 28/

Hataj - Bašakšehir 0:3 (0:3)

/Aleksić 8 penal, 27 penal, Okaka Čuka 45+3/

Fenerbahče - Rize 4:0 (1:0)

/Beriša 13, Dursun 70, 79, 90/

Ponedeljak

Konja - Malatija 0:0

Geztepe - Gazijantep 2:1 (2:0)

/Jahović 39pen, 45+4 - Nijaz 61/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.