Konferencija Energetska efikasnost u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2017, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija "Energetska efikasnost u javnom sektoru"

Pokrajinski sekretarijat za energetiku organizovao je konferenciju "Energetska efikasnost u javnom sektoru" , koja je prva u nizu aktivnosti usmerenih ka smanjenju potrošnje energije. Cilj su energetski efikasne opštine u celoj pokrajini.

Predstavnicima lokalnih samouprava na konferenciji "Energetska efikasnost u javnom sektoru" mogućnosti uštede predstavljene su na dobrom primeru Vrbasa. Ta opština domaćinskim odnosom za nekoliko godina uspela je da smanji potrošnju energije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za čak 17 odsto.

"To su niskobudžetne mere ili one koje ne iziskuju novčana sredstva pored toga i brojni konkursi u republici pokrajini EU fondovi", rekao je Nikola Vujović iz kancelarije za energetski menadžment Opštine Vrbas.

"Vlada Švajcarske dala je milion i šesto hiljada franaka za optimizaciju javnih objekata gde ćemo uspeti da revitalizujemo 4 škole i četiri predškolske ustanove", izjavio je Milan Glušac, predsednik Opštine Vrbas.

U toj opštini kažu da nedostatak novca ne sme biti izgovor i da su pored domaćinskog trošenja važni i dobro urađeni projekti za domaće i inostrane konkurse. Upravo to je cilj pokrajine, ušteda kroz racionalno trošenje, ulaganje u energetski efikasne i nezavisne objekte.

"Sprovođenjem mera energetske efikasnosti i osnivanje fonda koji planiramo u budućnosti sigurno ćemo rasteretiti te budžete i ostvariti sredstva za druge namene a to će odlučivati gradonačelnici", dodao je Nikola Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj

Konferencija je samo početak aktivnosti koje bi trebalo da povežu lokalne samouprave sa strukom, a sve sa ciljem energetski efikasnije Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.