Konačno pobeda Indijane

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Apr.2011, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno pobeda Indijane

Indijana je u umalo prokockala prednost 84:71 u poslednjih 137 sekundi. Bulsi su stigli do 84:85, potom je Deni Grejndžer sa linije penala (4-4) postavio konačan rezultat 89:84.
Pejsersi su smanjili prednost Čikaga, lidera Istoka i elitne lige (62-20), u prvoj rundi doigravanja 1-3. Indijana je izbegla „čišćenje“ (0-4), putovaće u Grad vetrova da pokuša da napravi podvig.
Grejndžer je za pobednika ubacio 24 poena, uhvatio 10 lopti, Roj Hibert je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 16.
Žoakim Noa je za Bikove nanizao 21 poen, 14 skokova, Karlos Buzer 15, 13 uhvaćenih lopti, Derik Rouz 15, 10 asistencija. Buzer je promašio trojku za produžetak (84:87).
Gosti nisu bili u vođstvu, imali su veću podršku u „Konsiko Fildhausu“ od Pejsersa kao u devedesetim godinama prošlog veka  kada je legendarni Majkl Džordan predvodio Bulde.
Rouz je iskrenuo zglob leve noge u prvom poluvremnu, zato je pružio slabiju partiju.
Rezultat, prva runda plej-ofa Istoka:
(8) Indijana – (1) Čikago 89:84, skor u seriji 1-3

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indijana preživela

Izvor: RTS, 24.Apr.2011

Pejsersi promenili taktiku i uspeli da izbegnu da ih Čikago "počisti" iz prve runde plej-ofa. Odbrana Indijane se skupljala oko Derika Rouza, koji je posle serije fenomenalnih partija, ubacio svega 15 poena. Deni Grejndžer i Roj Hopbert spasili čast ekipi Larija Birda. ..Karlos Buzer je promašio...

Nastavak na RTS...

Portland se vratio u igru, Peđa solidan, Čikago izgubio

Izvor: Blic, 24.Apr.2011

Košarkaš Portlanda Brendon Roj bio je najzaslužniji za pobedu svog tima nad Dalasom od 84:82, zahvaljujući kojoj su Blejzersi izjednačili na 2:2 u plej-ofu...Dalas je u jednom trenutku imao ogromnih 23 poena prednosti i niko u dvorani nije verovao u preokret koji se ipak dogodio...U timu Maveriksa...

Nastavak na Blic...

Boston 4-0, tripl-dabl Krisa Pola

Izvor: B92, 24.Apr.2011

U noći između nedelje i ponedeljka u NBA šampionatu odigrane su četiri četvrte utakmice prvog kola plej-ofa, a poznat je i jedan učesnik druge runde...Košarkaši Bostona pobedili su Njujork u gostima sa 101:89 i tako se sa maksimalnih 4-0 plasirali u polufinale istoka...U pobedničkoj ekipi Nenad...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.