Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 19:51

Konačno kupljen!

Posle osam godina seljakanja i šest pozajmica

Dočekao je i Viktor Mozes da ga neko napokon kupi!

Iskusni Nigerijac je od danas i zvanično fudbaler sa stalnim zaposlenjem u moskovskom Spartaku. Posle sezone igranja na pozajmici, Rusi su ga otkupili od Čelsija za sumu od 5.000.000 evra. I rešili ga neizvesnog života pred svaki prelazni rok. U prethodnih osam godina, Čelsi ga je slao na čak šest različitih pozajmica...

Mozes je u Spartak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << došao na pozajmicu u jesen prošle godine i tom prilikom je dogovorena fiksna cena otkupa ako crveno-beli završe među tri prvoplasirana u ligi. To se na kraju dogodilo i Spartak je Čelsiju iskeširao 5.000.000 evra za igrača koji je sa Plavcima bio pod ugovorom od 2012. godine ali je većinu tog vremena proveo na pozajmicama.

Mozes je u Čelsi došao iz Vigana i u prvoj sezoni odigrao dvadesetak utakmica. Već u drugoj je pozajmljen Liverpulu koji ga nije otkupio. Usledila je pozajmica u Stouk ali ni tamo nije zaslužio stalno zasoslenje. Potom je godinu dana proveo na pozajmici u Vest Hemu da bi zvezdane trenutke u Čelsiju doživeo dolaskom Antonija Kontea. Italijan je našao način da ga maksimalno iskoristi u ulozi ofanzivnog desnog beka i Mozes je bio jedan od najzaslužnijih za titulu 2017. godine. Igrao je kod Kontea i sledeće sezone ali ga je naredni trener Sari precrtao posle šest meseci i poslao ga na jednoipogodišnju pozajmicu u Fenerbahče.

U Istanbulu se zadržao godinu dana kada je stigao poziv Antonija Kontea da opet udruže snage. Ovog puta u Interu. Ipak, nije to bio onaj Mozes iz Čelsija i Inter je rešio da ga vrati Čelsiju posle šest meseci. Tamo ga opet nisu videli u planovima i pozajmili su ga Spartaku u kojem je odigrao odličnu sezonu. Mozes je na 20 mečeva upisao po četiri gola i asistencije, bio jedan od lidera tima i među najzaslužnijima za drugo mesto Spartaka u ruskoj Premijer ligi.

Napokon će leto provesti bez tenzije i neizvesnosti u kojem klubu će da počne novu sezonu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.