Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2020, 17:54

Konačno je gotovo: Kanjas kod notara stavlja potpis na poslednji dogovor sa Zvezdom

Španac zvanično raskinuo ugovor sa crveno-belima

Crvena zvezda od sutra popodne imaće igrača manje u profesionalnom pogonu i na platnom spisku. Posle mesec dana pregovora Španac Hose Kanjas će kod jednog beogradskog notara staviti potpis na poslednji dogovor sa crveno-belima.

Bivši član Svonsija, Espanjola i PAOK-a zvanično će raskinuti ugovor sa Crvenom zvezdom, u koju je došao kao slobodan igrač jula prošle godine. Dogovor dve strane glasi: Hose >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kanjas dobiće dugovanja, i dve plate u iznosu od 40.000 evra kao otpremninu za prevremeni raskid ugovora.

Ovakav epilog se dugo čeka na najvećem srpskom stadionu. Iskusni vezista od dolaska Dejana Stankovića nije bio deo takmičarskog tima. Praktično je precrtan pre zimskih priprema na Kipru, zajedno sa atinskim tragičarom Žanderom.

Naravno, tokom dugih pregovora Hose Kanjas je imao jaku kartu u rukavu. Važeći ugovor koji je bio na snazi do juna 2021. godine. Mogao je da ostane u Crvenoj zvezdi i prima platu... Međutim, na kraju je pronađeno kopmpromisno rešenje. Vezista je želeo da se sa čistim papirima i statusom slobodnog igrača vrati u Španiju, tačnije rodnu Andaluziju gde bi trebalo da igra u Segundi.

Za razliku od Van La Pare Španac nije doneo toliko finansijske štete Crvenoj zvezdi. Tim pre što Crvena zvezda nije platila obeštećenje za njegovo angažovanje. Na kraju uspela je da uštedi blizu 500.000 evra ukalkulisanih kao trošak i Kanjasovu platu do juna 2021. godine.

Španac je imao nekoliko zapaženih izdanja u dresu Crvene zvezde. Vrlo pristojno je izgledao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, posebno u beogradskim mečevima protiv Kopenhagena i Jang Bojsa. Potom se povredio, a brojne mane ogolili su mečevi u Ligi šampiona. Posebno protiv Totenhema.

Ukupno je odigrao 21 meč i postigao jedan gol.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.