Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 15:19

Konačno: Večiti drugi stigao prvi, Andre de Gras najbrži na 200 metara (VIDEO)

Kanađanin slavio u finalu

Red je bio. Večito drugi je postao prvi. Završio je Andre de Gras iza Juseina Bolta u Rio de Žaneiru, gledao u leđa Noanu Lajlsu na Prvenstvu sveta u Dohi, da bi se konačno popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja.

U finalu trke na 200 metara, Kanađanin je istrčao stazu u Tokiju za 19 sekundi i 62 stotinke i tako postao olimpijski pobednik.

Srebro je pripalo Amerikancu Kanetu Bednareku (19,68), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok je bronza otišla njegovom sunarodniku Noanu Lajlsu (19,74).

Andre de Gras je prethodno osvojio bronzu u trci na 100 metara – iza Italijana Marsela Džejkobsa i Amerikanca Freda Kerlija – u Riju je bio treći na 100 i u štefeti četiri puta 100, u kolekciji ima tri bronze sa svetskih prvenstava i konačno je dočekao da i njemu pripadne slava.

De Gras je postavio državni rekord Kanade i toj zemlji doneo prvo olimpijsko zlato u sprintu na 200 metara od 1928. kad je na Igrama u Amsterdamu najbrži bio Persi Vilijams.

Svetski rekord na 200 metara je u vlasništvu Juseina Bolta, u Berlinu 2009. pritutnjao je stazom za 19,19 sekundi.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.