Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 23:27

Konačno, Kavani!

Naravno da je od Junajteda uzeo najviše novca. Ali jeste Junajted dobio strašnog napadača

Kultni dres sa brojem sedam bio je rezervisan za Džejdona Sanča, koji je, nadali su se na Old Trafordu, trebalo da nastavi tradiciju Džordža Besta, Brajana Robsona, Erika Kantone, Dejvida Bekama, Kristijana Ronalda... Međutim, sat vremena pre isteka prelaznog roka, sedmica je završila na leđima Edinsona Kavanija, svaka čast Doniju van de Beku, ipak nesumnjivo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najzvučnijem pojačanju Mančester junajteda u ovom prelaznom roku.

Iako isprva nije ni bio planiran za Old Traford. Ispitivali su mu puls Juventus, Inter, Atletiko b i ga verovatno i uzeo da im nije “iskočio“ Luis Suarez, Benfika je bila ozbiljna, ali niko nije hteo da 33-godišnjem veteranu izađe u susret i da mu platu koju je tražio. A Urugvajac je svima tražio 10.000.000 evra.

Mančester junajtedu je uzeo – 11.000.000 evra godišnje. Normalno. Znate onu o ovcama i šišanju. Šuška se čak i da mu je brat nagrađen provizijom od 10.000.000 evra, mada to naravno niko neće potvrditi.

Kako bilo, Kavani je dobio ugovor na godinu dana uz opciju da se saradnja produži na dodatnu sezonu. A Junajted je, ruku na srce, dobio napadača koji je za Antonija Marsijala, Markusa Rašforda i Mejsona Grinvuda – uz sve poštovanje tim momcima – fudbalsko božanstvo u liku čoveka.

Jer da se ne lažemo, malo je u poslednjoj decniji bilo takvih gol ubica. Na 556 utakmica na klupskom nivou 341 gol. Na 301 meču u njegovom prethodnom klubu Pari Sen Žermena rekordnih 200 komada. Za reprezentaciju Urugvaja 116 nastupa, još 50 golova.

Možemo da pričamo o tome da li je skup, da li je isti igrač ili šta već. Ali za fudbalsko umeće možemo samo da aplaudiramo.

Samo da ga Junajted ne pokvari, pa da umesto Besta, Kantone ili Bekama dobiju Antonija Valensija, "onakvog" Anhela Di Mariju ili Memfisa Depaja. Svi su oni nosili "sedmice". Samo se nekad Junajtedovo ime vezivalo za uspehe. Sad je problem i da se kupi dobar štoper.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.