Kompani na dominantan način vratio Barnli u Premijer ligu

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 09:47

Kompani na dominantan način vratio Barnli u Premijer ligu

Fudbaleri Barnlija vratili su se u Premijer ligu osvajanjem Čempionšipa.

Barnli je pobedom 1:0 kod Blekburn Roversa u zaostaloj utakmici 37. kola i zvanično potvrdio osvajanje druge engleske lige.

Ekipa Vensana Kompanija je uoči poslednja dva kola stigla na nedostižnih 95 bodova, 13 više od drugoplasiranog Šefild junajteda, kojia ima i dve utakmice manje.

"Titulu" je doneo Manuel Benson golom u 66. minutu susreta u Blekburnu.

Kompanijeva ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u potpunosti dominirala Čempionšipom ove sezone sa samo tri poraza u 44 kola.

Barnliju je ovo četvrti put u istoriji da je osvojio drugi rang engleskog fudbala, a u Premijer ligu se vraća nakon samo sezone.

Šefild je na korak od drugo mesta koje takođe vodi direktno u Premijeršip, dok su plej-ofu najbliži Luton i Midlzbro.

Biće dramatično za preostala dva mesta za koja se bore Koventri (66 bodova), Sanderlend (65), Milvol (65), Blekburn (65), Vest Bromvič (63), Preston (63), Norič (62) i Svonsi (62).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.