Komoli strateški direktor Liverpula

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komoli strateški direktor Liverpula

Novi vlasnici Liverpula postavili su nekadašnjeg sportskog direktora Totenhema Demijena Komolija za strateškog direktora u svom klubu.

Kompanija "New England Sports Ventures" je Komolija dovela iz francuskog Sent Etjena u kom je radio po odlasku iz Totenhema oktobra 2008. godine.

Upravnik kompanije Džon Henri naveo je da će Komoli pomoći pri skautiranju i dovođenju igrača, kao i njihovom razvoju i svemu ostalom što je neophodno da bi se klub izgradio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i održao.

Britanski mediji podsećaju da je Komoli poznat po tome što ume da prepozna talenat kod mladih igrača. Tako je u Totenhem doveo Velšanina Gereta Bejla i Hrvata Luku Modrića, koji su dali ključan doprinos u pobedi londonskog tima nad evropskim prvakom Interom u Ligi šampiona u utorak uveče.

Komoliju se pripisuju i zasluge za dovođenje Eurelja Gomeša, Benoe Asu-Ekota, Junesa Kabula, Romana Pavljučenka, Đovanija Dos Santosa i Kevin-Princa Boatenga, koji je u međuvremenu prešao u Milan.

Komoli je Totenhem napustio kada je uprava kluba odlučila da otpusti trenera Huandea Ramosa.

Prethodno je bio skaut i u Monaku i u Arsenalu, u koji je navodno doveo Koloa Turea, Emanuela Ebuea i Gaela Klišija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.