Komentator žestoko izvređao Vidu i dobio ga na sudu

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 12:19

Komentator žestoko izvređao Vidu i dobio ga na sudu

Sird de Vos jedan je od najpoznatijih fudbalskih komentatora u Holandiji, a sada je opet dospeo u centar pažnje zbog razrešenja sudskog spora sa Domagojom Vidom

Naime, sada 63-godišnji je u novembru 2021. godine na početku prenosa utakmice Lige šampiona između Bešiktaša i Ajaksa (1:2) propisno izvređao hrvatskog štopera Domagoja Vidu zbog njegovog fizičkog izgleda.

Vida je tada bio kapiten Bešiktaša, a na centru se našao sa srpskim reprezentativcem Dušanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tadićem, koji je i dalje vođa "kopljanika", kada je de Vos izgovorio:

"Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra", bile su reči de Vosa, zbog kojih ga je Vida tužio i tražio odštetu od 5.000 evra.

Dve godine kasnije, stigla je pravna odluka po kojoj holandski komentator nije kriv, već da je to samo bila šala u sklopu njegove slobode izražavanja.

"Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao sa namerom da bude smeešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna. Ali, ipak je samo šala", glasi odluka suda.

Hrvatski mediji ističu da je to bila svojevrsna osveta komentatora Vidi, budući da je de Vos komentarisao 2011. meč između Dinamo Zagreba i Olimpik Liona u kojoj je francuski tim slavio 7:1.

Tim rezultatom izbačen je upravo Ajaks, a tada je, navodno, Vida snimljen kako namiguje protivničkom igraču Bafetimbiju Gomisu nakon petog gola Liona.

Zbog tog poteza je u holandskim medijima Vida nazvan "namigujući Hrvat" i postao je omražen u Holandiji, a onda je 10 godina kasnije stigla mala "osveta" slavnog komentatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Holandski televizijski komentator oslobođen optužbe za uvredu u sudskom sporu sa reprezentativcem hrvatske: Neprimerena šala nije uvreda

Izvor: Danas, 26.Jun.2023

Sird de Vos, jedan od najpoznatijih televizijskih fudbalskih komentatora u Holandiji, oslobođen je optužbe za uvredu u sudskom sporu sa hrvatskim reprezentativcem Domagojem Vidom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.