Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2021, 23:15

Kombinacija zemlja-vazduh: Forsberg prva violina razigrane Švedske, odbrana jedina ozbiljna briga (VIDEO)

Selekcija Janea Andersona bez problema preslišala Jermeniju, mada je pokazala i određene nedostatke u defanzivi - 3:1

Raspoloženje u redovima reprezentacije Švedske dostiglo je neophodan stepen pred start Evropskog prvenstva. Selekcija Janea Andersona imala je sasvim prijatnu generanu probu pred start turnira, pošto je u Solni savladala Jermeniju sa 3:1 (2:0).

Šveđani su demonstrirali ozbiljnu raznovrsnost u svojoj igri. Postigli su gol iz slobodnog udarca, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zatim jedan glavom posle kornera, dok je treći bio plod uigrane akcije na ivici kaznenog prostora. Ono što bi moglo da brine Andersona i ljubitelje fudbala u ovoj zemlji, jeste reakcija ekipe kod primljenog pogotka u 64. minutu. Jermeni su odigrali presing na 40 metara udaljenosti od protivničkog gola, oduteli loptu protivniku, a onda došli do jedinog pogotka na meču. Možemo samo da zamislimo šta bi neke ozbiljnije selekcije uradile Švedskoj u ovakvim situacijama.

Da je glavna zvezda tima, as Lajpciga Emil Forsberg, pokazao je i na ovom meču. Preuzeo je ulogu izvođača slobodnog udarca u 15. minutu, od vremešnog kapitena Sebastijana Larsona, a onda na prilično nezgodan način gađao na gol protivnika. Udarac nije imao silinu, ali je bio prilično neugodan. Mada gol ide na dušu Davida Juračenka, koji sebi nije smeo da dozvoli ovakav primljeni gol.

Forsberg je i u 34. minutu pokazao da pefektno izvodi i kornere. Sa desnog boka je buikvalno u trepavicu pogodio Markusa Danijelsona, kojem nije bilo teško da duplira prednost svoje selekcije. Kapiten Larson je preuzeo odgovornost u 38. minutu kod izvođenja jedanaesterca, ali nije uspeo da ga iskoristi, čime je odloženo rešavanje meča.

Pogodak Bičakčujana ne samo da je uticao na to, već je uneo određenu dozu neizvesnosti u samu utakmicu. Ipak, svaku dilemu pet minuta pre kraja utakmice razrešio je Markus Berg, posle dodavanja pravovremenog dodavanja Kvajsona.

Utisak koji su ostavili Šveđani bio je prilično pozitivan, ali ne i onaj sa koj Velšani odlaze na EURO. Selekcija Roberta Pejdža delovala je prilično nemoćno u okršaju sa Albanijom (0:0), napadale je tek na mahove i imala jalovu terensku inicijativu, koja je više utica na to da domaćin ostane bez samopouzdanja, nego da se nadmudri protivnik.

Domaćin iz okršaja na Kardif stadionu može da žali jedino zbog situacije iz 75. minuta, kada je Neko Vilijams vrlo dobro gađao iz daljine, ali je Selmani efektnom paradom sprečio pogodak. Albance gotovo da nije ni interesovala ofanziva, mada su do pogotka mogli u 19. minutu, kada se iznenada u šansi pred protivničkim golom našao Rej Manaj, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Rusija je savladala Bugarsku u Moskvi (1:0) golom Aleksandra Soboljeva u 84. minutu, dok je Izrael u Podgorici bio bolji od Crne Gore sa 3:1. Pogotke za goste dali su Zahavi, Solomon i Kinda, dok se kod domaćina jedini u strelce upisao Fatos Bećiraj.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.