Kolumbijci odlučni da dobiju SP

Izvor: B92, 22.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolumbijci odlučni da dobiju SP



Kolumbijske vlasti saopštile su u usbotu da su odlučne u nameri da se kandiduju za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine.

Vlada je tu nameru potvrdila posle sastanka njenog potpredsednika Fernanda Santosa sa predsednikom Fudbalske konfederacije Južne Amerike (CSF) Nikolasom Leosom.

Leos je, medjutim, ostao uzdržan rekavši da su se nacionalni savezi 10 južnoameričkih zemalja već složili da podrže kandidaturu Brazila.

Mundijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2014. godine održaće se u Južnoj Americi, pošto je Svetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila da se svetska prvenstva svake četiri godine igraju na različitim kontinentima.

Svetsko prvenstvo 2010. godine igraće se u Južnoj Africi.

Predsednik Kolumbije Alvaro Uribe prošle subote je iznenada najavio da Kolumbija želi organizaciju Mundijala.

"Neće biti lako, ali mogućnost postoji. Učinićemo sve što je u našoj moći. Moraćemo da radimo mnogo na svim frontovima kako bi mogli da se takmičimo i organizujemo takmičenje. Takmičenje je zdravo", rekao je danas Santos novinarima.

"Nije na meni da kažem da li će kandidatura uspeti ili ne. Važno je da Kolumbijci imaju san. Nekada san ostaje san, a nekada postaje realnost. Videćemo da li će Brazil ostati uporan i dobiti podršku vlade", dodao je Leos.

FIFA će domaćina Mundijala 2014. izabrati 2008. godine.

Kolumbija je dobila organizaciju Svetskog prvenstva 1986. godine, ali je odustala zbog finansijskih problema, pa je domaćin turnira bio Meksiko.

Poslednji put Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi održano je 1978. godine u Argentini. Mundijal 1950. godine igrao se u Brazilu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.