Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 23:24

Kolumbija: Navijači Crvenih đavola besni, trener Osorio dobio ultimatum od uprave Amerike

Klausura: Tim iz Kalija gostuje šampionu Aperture, pobeda je neophodna ako se želi ulazak u plej-of za šampiona

Utakmica kojom će se zatvoriti 16. kolo kolumbijske Klausure, na programu je noćas (03.10) kada se na stadionu Manuel Muriljo Toro u Ibageu sastaju Deportes Tolima i Amerika iz Kalija.

Tim iz glavnog grada regije Valjekuakano prolazi kroz težak period u prvenstvu i već neko vreme ne može da pronađe pravi put koji ga vodi ka eliminacionoj fazi šampionata. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Uprkos nizu loših rezultata, uprava kluba odlučila je da pruži podršku trenutnom strategu Huanu Karlosu Osoriju, koji će je imati do kraja regularnog dela prvenstva rok da poboljša rezultate.

U zvaničnom saopštenju, objavljenom u utorak, upravni odbor Amerike zadržao je Osorija kao trenera tima, kao i njegovog pomoćnika Pompilija Paeza, a pred kojima su početkom drugog dela sezone postavljeni isti ciljevi, uključujući i takmičenje za titulu lige koja je trenutno diskutabilna, ali ne i nedostižna.

03.10: (2,15) Deportivo Tolima (2,95) Amerika Kali (3,60)

Jedan od razloga za tu odluku je i to što još imaju vremena i šanse da uđu u završnu fazu šampionata. Po završetku sastanka između upravnog odbora i trenerskog osoblja, dogovoreno je da će sadašnji stručni štab nastaviti da komanduje timom sve dok se mogućnosti za nastavak takmičenja i borbu za predloženi cilj na početku kampanje održavaju.

Osorijev tim, koji su navijači oštro kritikovali zbog neuspeha u Klausuri, prošle nedelje izgubio је Superligu, iliti Super Kup Kolumbije, od Independijente Santa Fea. Niz loših rezultata nastavio se i proteklog vikenda kada su kod kuće doživeli poraz (0:2) od lidera šampionata Atletiko Nasionala. Neuspeh protiv Verdologosa, doveo ih je i do pete uzastopne utakmice bez pobede. Inače, bio je to meč koji je morao da se završi nekoliko minuta pre isteka vremena, jer su navijači upali na teren u znak protesta zbog lošeg učinka svog tima.

Iako navijači ne vide mnogo vrlina u sadašnjem treneru, vršilac dužnosti direktora korporacije Amerika, Tulio Gomes smatra da ima nešto veoma vredno u sadašnjem strategu Crvenih đavola.

"Postoji jedna stvar koja mi se dopala u Osoriju, a to je da ga novac ne pokreće. Da mu je to cilj, on bi bio u Saudijskoj Arabiji ili Brazilu, odakle je već imao dosta dobrih ponuda”.

Osim toga, Gomes je iskoristio priliku da napravi poređenje sa slučajevima Aleksandra Gimaraeša i Huana Kruza Reala, koji su takođe bili žestoko kritikovani od strane navijača, a koji su na kraju postali dvostruki šampioni sa Amerikom.

"To se već desilo sa Gimaraešom i isto sa Huanom Kruzom Realom, a da ih nismo izdržali, možda ne bismo ostvarili dvostruko prvenstvo”.

Trenutna situacija za tim iz crvenog dela Kalija nija baš najbolja, pošto Đavoli sa 19 bodova u dosadašnjem toku prvenstva zauzimaju tek 14. mesto na tabeli. Trener smatra da im je potrebno 12 od mogućih 15 bodova koji su u opticaju, kako bi se kvalifikovali među prvih osam. Da bi to ostvarila, Amerika će u narednom periodu morati da traži bodove na teškim gostovanjima protiv Tolime, La Ekidada i Deportiva Pereire, kao i kod kuće protiv Alijanse Petrolere i Deportiva Pasta. Iz tog razloga, čelni ljudi kluba postavili su ultimatum sadašnjem treneru, i bivšem selektoru Meksika, i istakli da će njegov mandat na klupi Crvenih đavola zavisiti upravo od toga da li će se tim plasirati u eliminacionu fazu.

01.05: (1,45) Junior (3,90) Kindio (7,50)

Prvi korak u tom cilju za Osorija i Ameriku biće noćas protiv aktuelnog šampiona, Deportes Tolime, na stadionu Manuel Muriljo Toro u Ibageu. Ako pobede, Amerika bi stigla do 22 boda, koliko trenutno imaju Jaguari iz Kordobe, koji se nalaze na osmom i poslednjem mestu koje vodi u nastavak prvenstva i borbu za titulu. Biće to težak zadatak protiv ekipe koju predvodi Ernan Tores, jedan od trofejnijih stručnjaka u Kolumbiji. Tolima je treća na tabeli sa 28 bodova i praktično je obezbedila plasman, a na ovaj susret dolazi iz remija od 2:2 sa gostovanja u Medeljinu protiv Independijentea.

Tim iz Ibagea u dosadašnjih 15 kola doživeo je samo jedan poraz i to na gostovanju u Medeljinu kod predvodnika elitnog karavana Atletiko Nasionala. To znači da Tolima u trenutnoj kampanji Klausure još uvek nema poraz na domaćem terenu, uz skor od četiri pobede i pet remija. Poslednji put kada je sastav Ernana Toresa doživeo poraz na Muriljo Toro stadionu, bilo je to 24. marta ove godine u format Apertura, kada je od njih uspešniji minimalnim rezultatom bio Junior iz Barankilje. Tolima zaista retko gubi kod kuće, što opravdava i činjenica da na prethodnih 20 susreta samo dva puta prepustila čitav plen protivniku.

Na poslednjih deset okršaja ovih timova, Amerika je zabeležila pet pobeda, dok je Tolima ostvarila jednu manje, uz jedan nerešen ishod, a koji je poslednji put zabeležen pre tri godine. Prvi okršaj u ovoj godini na Paskal Gerero stadionu u Kaliju, pripao je Đavolima rezultatom 2:0, zahvaljujući pogotku Duvana Vergare (sadašnjim igračem meksičkog Montereja) i auto-golu Hulijana Kinjonesa.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA – 16. KOLO

Utorak

Envigado – Miljonarios 2:1 (0:0)

Sreda

Petrolera – Independijente Medeljin 3:0 (1:0)

Pereira – Bukaramanga 1:1 (0:1)

Ekidad- Agvilas 2:2 (0:2)

Četvrtak

Deportivo Kali – Patriotas 2:0 (0:0)

Atletiko Nasional – Onse Kaldas 2:0 (1:0)

Pasto - Hulija u toku

Santa Fe - Jaguars Kordoba

Petak

01.05: (1,45) Junior (3,90) Kindio (7,50)

03.10: (2,15) Deportivo Tolima (2,95) Amerika Kali (3,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.