Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 19:35

Koliko klubovi u Italiji dobijaju od sponzora? Juventus kao ostatak Serije A, Milanu i Interu pet puta manje

A opet, samo Barselona godišnje prihoduje više od svih 20 italijanskih klubova u eliti

Italijanski Gazeta delo Sport izneo je danas rezultate zanimljivog istraživanja na temu koliko koji klub u Seriji A prihoduje od kompanija za proizvodnju sportske opreme. Kao što se moglo i očekivati, Juventus prednjači u odnosu na ostale timove, međutim, neverovatno zvuči da torinski klub godišnje od sponzora zarađuje gotovo polovinu novca svih klubova u italijanskoj eliti. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Naime, prema rezultatima istraživanja milanskog lista, od ukupno 106.420.000 evra, koliko od proizvođača sportske opreme godišnje pripadne svim klubovima u Seriji A, čak 51.000.000 evra od Adidasa legne na račun Stare dame. Mada, iako se radi o zaista pozamašnoj sumi, treba istaći da sam Real Madrid za sezonu ostvari gotovo identičan prihod kao čitava Serija A – 105.000.000 evra, a Barselona i više, 120.000.000 evra godišnje.

No, vratimo se italijanskim timovima. Najbliži Juventusu, a opet poprilično daleko, jeste Milan, koji od Pume godišnje dobije 11.000.000, te Inter koji od Najkija ima milion evra manje po sezoni.

Slede Napoli sa 8.000.000 (Kapa), zatim Lacio (Makron) i Roma (Najki) sa po 3.500.000 evra godišnje, dok Fjorentina i Atalanta prihoduju po 2.500.000 evra od Kape, odnosno Jome. Na samom dnu liste sa svega 300.000 evra po sezoni nalazi se Benevento, čiji je sponzor takođe Kapa.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.