Kole precrtao Ertela i Žaitea

Izvor: MVP.rs, 17.Avg.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kole precrtao Ertela i Žaitea

Francuski selektor je saopštio konačni spisak.

Poznata su imena 12 košarkaša koji će predstavljati Francusku na narednom Evropskom prvenstvu. Selektor Vensan Kole je napravio poslednji rez, a nisu ga "preživeli" Tomas Ertel i Mamadu Žaite.

Francuska će biti jedan od četiri domaćina narednog Evrobasketa i čini se da su u ovom trenutku okupili najbolje što imaju, ako se izuzme Žoakim Noa. U sastavu se nalazi čak sedam NBA košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << i nema sumnje da će Trikolori biti prvi favorit za zlatnu medalju, koju su po prvi put u svojoj istoriji osvojili pre dve godine.

U prvoj fazi takmičenja Galski petlovi će igrati u A grupi, a rivali će im biti: Finska, Rusija, Izrael, Poljska i Bosna i Hercegovina.

SPISAK

Plejmejkeri: Toni Parker, Antoan Dio

Bekovi: Evan Furnije, Nando de Kolo, Čarls Kaudi

Niska krila: Nikola Batum, Mikael Želabal

Krilni centri: Boris Diao, Žofre Lovernj, Floran Pjetrus

Centri: Rudi Gober, Aleksi Ažansa

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.