Izvor: Politika, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolakovićeva večeras proziva

Naše najbolje rukometašice danas počinju završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Švedskoj (7-17. decembar) gde će, i zvanično je potvrđeno iz Evropske rukometne federacije (EHF), nastupati pod imenom Srbija. Naima, iako su se sada već bivše "plave" za ovo takmičenje izborile pod zastavom SCG, s obzirom da u sastavu nema nijedne Crnogorke i da je njihov Savez jasno stavio do znanja da neće da ima ništa u vezi sa ovim takmičenjem EHF je dao "zeleno svetlo" da u Švedskoj igraju u dresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije, koja je pravni naslednik bivše zajednice.

Selektor Sandra Kolaković će večeras izvršiti prvu prozivku u hotelu "Reks", a ne kako je prvobitno bilo planirano u "Trimu". Do promene "prebivališta" došlo je zbog popunjenosti kapaciteta hotela na Košutnjaku. Po očekivanju prvog stratega večeras će stići igračice mahom iz domaće lige i "Dankinje" koje su završile s klupskim obavezama. Ostale reprezentativke, koje igraju poslednje utakmice 19. novembra, trebalo bi da se priključe dan kasnije. Za sada je izvesno da će najviše kasniti pivotmen danskog Slagelsea Ivana Mladenović, koja zbog obaveza, stiže tek 27. novembra.

Reprezentacija će cele završne pripreme, sve do puta za Švedsku 5. decembra, provesti u Beogradu. Treniraće dva puta dnevno u sportskom centru "Voždovac" na Banjici. Na šampionatu Starog kontinenta Srbija je u "A" grupi, a prvi protivnik će joj biti Makedonija 7. decembra. Dan kasnije igraće sa Austrijom, a 10. decembar u poslednjem kolu sa Mađarskom. Tri prve reprezentacije plasiraće se dalje (prenose se bodovi), a naša grupa ukrtša sa "B" u kojoj su Nemačka, Norveška, Slovenija i Poljska.

--------------------------------------------------------------------------

Puljezević dobija mađarsko državljanstvo

Golman Nenad Puljezević, nekadašnji povremeni reprezentativac Jugoslavije, uskoro bi trebalo da dobije državljanstvo Mađarske, prenosi mediji iz ove zemlje, koji su mišljenja da su male šanse da i zaigra za njihovu reprezentaciju. Inače, igrač PIK Segeda nije se odazvao pozivu privremenog selektora SCG Jovice Elezovića za kvalifikacione mečeve protiv Češke za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

N. B.

[objavljeno: 15.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.