Kokoškov: Znamo zašto smo ovde; Micić: Drago mi je zbog odziva igrača

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 15:39

Kokoškov: Znamo zašto smo ovde; Micić: Drago mi je zbog odziva igrača

Reprezentacija Srbije organizovala je konferenciju za medije pred kvalifikacioni turnir u Beogradu za plasman na Olimpijske igre.

U "onlajn" razgovoru pred novinarima govorili su selektor Igor Kokoškov i košarkaši Vasilije Micić i Filip Petrušev.

Prvi je reč dobio selektor Kokoškov.

"Treći dan smo u 'balonu', stanje je redovno, pratimo dnevni raspored koji nam daje direktor reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ilić. Sigurno se menja režim rada i života, ali znamo zašto smo ovde. Momci su motivisani i sa uzbuđenjem čekamo utakmice", počeo je Kokoškov.

Kokoškov je potvrdio da je Branko Lazić otpao iz kombinacije iz zdravstvenih razloga, a da Nikoa Milutinov radi po svom programu.

"Odradićemo ko neće biti na konačnom spisku, ali taj igrač će svakako biti sa nama".

Kokoškov se dotakao i rivala u grupi Filipina, protiv kojih "Orlovi" igraju u utorak. Tu je i Dominikanska republika.

"U okolnostima smo da nemamo iskustva sa instant pripremama. Skauting je važan, ali je fokus je na ekipi. Svi vredno radimo na prikupljanju informacija, imamo dobru bazu. Ići ćemo od utakmice do utakmice".

Potom je reč preuzeo Vasilije Micić, plej Anadolu Efesa i MVP Evrolige.

"Sve ide kako bi trebalo. Imamo jako dobru energiju... Svi znate da je najbitnije da što zdraviji uđemo u kvalifikacije, to nam je prioritet. Nemamo vremena da se najbolje spremimo, svesni smo da je to deo svega ovoga. Drago mi je što se odazvao ovoliki broj igrača, oseća se homogenost ekipe. Sklop starijih i mlađih igrača. Lep period je ispred nas", poručio je Micić.

Micić je dodao da se uvek oseća lepo kada nosi dres Srbije, koju je opisao kao tim "jako talentovan".

Mladi Filip Petrušev bio je kratak.

"Trudimo se da ispunimo sve obaveze tokom 'balona'. Svi smo fokusirani i skocentrisani, trudimo se da slušamo selektora. Očekivanja su najviša", jasan je bio centar Mege.

Beograd će dati samo jednu vizu za Tokio iz obe grupe, dok su u drugoj Italija, Senegal i Portoriko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOKOŠKOV ZABRINUO NACIJU, MICIĆ OTKRIO U KAKVOM JE STANJU: Imam lošu vest da podelim sa vama!

Izvor: HotSport.rs, 27.Jun.2021

Turnir se bliži. Košarkaška reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula u Beogradu, igrati kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. Orlovi neće biti u punom sastavu, ali su i pored toga prvi favoriti za osvajanje turnira. Nove detalje oko sastava koji će nastupiti na predstojećim...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.