Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 19:53

Kokorin dolazi kod Vlahovića: Plata veća nego u Spartaku, Kapelo kaže da se izgubio

Može li bivša velika nada ruskog fudbala da procveta u gradu renesanse?

Retko kad uspevaju ruski fudbaleri u „ligama petice“. Nije prošao Andrej Aršavin iako ga je Arsenal skautirao čak 48 puta, u poslednje vreme zaglibili su Fjodor Smolov u Selti, Aleksej Mirančuk u Atalanti, Denis Čerišev u Valensiji ili Aleksandar Golovin u Monaku, možda kletvu kako istočnjaci ne umeju da se nametnu na zapadu razbije – Aleksandar Kokorin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
U najzrelijimm je fudbalskim godinama (29), vreme mu je da se otisne iz najveće države sveta. Njegova nova destinacija biće Firenca, pošto je doskorašnji napadač moskovskog Spartaka dogovorio transfer u Fjorentinu.

Suštinski sam novi igrač Viole, samo da prođem lekarske preglede“, potvrdio je Kokorin u izjavi medijima u otadžbini, uverenim da doskorašnji ruski reprezentativac u ponedeljak stiže na stadion „Artemio Franki“.

Prema navodima više različitih ruskih i italijanskih medija, Spartak će na ime obeštećenja dobiti 5.000.000 evra, što je čista dobit za klub sa „Atkritije arene“, jer je letos rizikovao i posle skandala u koji je bio umešan Kokorin (zajedno sa Pavelom Mamaevim) angažovao ga kao slobodnog igrača. S obzirom da se baš i nije naigrao jesenas (deset utakmica, po dva gola i asistencije), Spartak je odlučio ga da proda i zaradi.

Dobro će proći i sam Kokorin, u Moskvi je trebalo da zaradi 3.000.000 evra da je ostao do juna. Ovako će u Fjorentini uzimati 3.500.000 evra po sezoni. Dobiće i ugovor do 2024, postaće drugi najplaćeniji fudbaler tima, odmah iza legendarnog Franka Riberija (4.000.000).

Ujedno i pretnja i(li) podrška našem Dušanu Vlahoviću, zavisi ko kako gleda. Violi ne može da škodi, iako nisu svi na Apeninima uvereni da bivši član Dinama, Anžija, Zenita i Sočija, koga je letos želeo Marko Nikolić u Lokomotivi, može da bude rešenje na duge staze.

„Kokorin poseduje sve kvalitete neophodne za napadača, ali mora da se privikne na drugačiji način fudbala i potpuno drugi svet u odnosu na pređašnji“, upozorava legendarni italijanski trener Fabio Kapelo, svojevremeno selektor Rusije. „Ne potcenjujte prepreke u vidu integracije i(li) učenja jezika. Ako ne razumete jezik, treneru je teško da vas razume. Ne sumnjam u Aleksandrove sposobnosti na terenu, bio je velika nada ruskog fudbala, ali se izgubio“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.