Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 08:54

Koja kriza? Barsa nudi Kalatesu 5.500.000 evra

Za tri godine ugovora...

U momentima kada je poznata sudbina ove sezone i kada se zna da je kriza zbog virusa korona prisutna, Barselona izgleda ne mari za sve navedeno i sprema bombu za narednu sezonu. Već nekoliko dana se šuška da je Barsa dobro zagrizla da dovede u svoje redove Nika Kalatesa, a sada Eurohups piše i o detaljima koji su u ponudi. Naime, Kalates bi u Kataloniji dobio 5.500.000 dolara za tri godine.

Već smo pisali o tome da se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rastanak Nika Kalatesa i Panatinaikosa, a poput ajkule kada oseti krv, Barselona je odmah odreagovala nekoliko sati po odluci Evrolige da zaključi ovu sezonu.

Eurohups piše da je Kalates dobio ponudu vrednu 5.500.000 dolara. To jeste velika cifra za evropske uslove i videćemo da li će je Grk prihvatiti.

Kalates ima 31 godinu i glavna je meta Barselone u ovom prelaznom roku. Sa ovako bogatom ponudom i ugovorom na tri godine, Barsa pokušava da ga primami u Kataloniju i da ga održi među najplaćenijim igračima Starog kontinenta.

Trenutno je, dakle, Barselona glavni kandidat da dovede Kalatesa, konkretna je ponuda na stolu, ali tu se priča ne završava.

Zenit iz Sankt Peterburga je takođe pokazao interesovanje za ovog sjajnog, iskusnog plejmejkera top klase. Sam ostanak Zenita u Evroligi otvara šansu ovom klubu da sa novcem, koga svakako ne manjka, napadne i proba da dovede Kalatesa u svoje redove. Videćemo i da li će Kalates čekati bogatije ponude, ili će prihvatiti ovo što mu nudi Barselona.

Panatinaikos je rešio da ponudi Kalatesu umanjeni ugovor, na šta ovaj nije pristao, pa je realno očekivati da napusti Zelene ovog leta, a trenutno je najrealnija zamena za njega Lorenzo Braun iz Crvene zvezde. Italijanski novinar Luka Dalesandro je pisao da Brauna u Atini čeka dvogodišnji ugovor vredan 700.000 evra po sezoni.

Videćemo da li će se i taj transfer biti realizovan. Kao i ovaj Kalatesa. Grk je tokom sezone 2019/2020 prosečno ubacivao 13 poena po meču i imao devet asistencija. Drugi je asistent u istoriji Evrolige sa 1260 uspešnih dodavanja. Prvo mesto drži Vasilis Spanulis sa 1516.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.