Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 14:21

Koga nema bez njega se mora

MOZZART vam na pobedu Liverpula protiv Vulverhemptona nudi najveću kvotu na svetu - 1,73

Koga nema, bez njega se mora. Liverpul već mesec i po dana proživljava ovu poznatu izreku, osujećen neigranjem nekoliko važnih aduta i glavnih šrafova šampionskog tima. Izuzetak nije ni predstojeći dvoboj sa Vulverhemptonom u okviru jednog od derbija 11. runde Premijer lige (20.15).

Maler za malerom na Enfildu. Kao da Redsima nije bilo dosta to što su ostali do kraja sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bez stuba odbrane Virdžila Van Dajka, potom redom Aleksander-Arnolda, Milnera, Keite, Tijaga Alkantare, Gomeza, Šaćirija i Okslejd-Čemberlena, koji vuku povrede i propuštaju duele na svim frontovima. Nova glavobolja Jirgena Klopa je odsustvo prvog golmana Alisona Bekera, koji je zbog povrede zadnje lože već propustio meč sa Ajaksom u Ligi šampiona u utorak i na terenu ga neće biti do sredine decembra. Alisona bi na golu ponovo trebalo da odmeni Kivin Keleher. Štaviše, engleski mediji predviđaju da bi Klop mogao da ponovi postavu od utorka, uz mogućnost da se na desnom boku nađe Aleksander-Arnold, pošto se ove nedelje vratio treninzima.

"Zabrinut sam, kao svi ostali treneri, za dobrobit igrača. Ne govorim samo o umoru i povredama, jer čitava ova situacija utiče i na mentalno zdravlje. Moji igrači su pod ogromnim pritiskom kod kuće, kao i na terenu. Znam da će reći da su dobro plaćeni, ali oni su i dalje ljudi u teškoj situaciji”, podsetio je Klop još jednom na situaciju sa kojom su suočeni fudbaleri ne samo njegovog tima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ukoliko ne bude promena u sastavu, posebno će večerašnji meč biti zanimljiv iz ugla Dioga Žote. Portugalski napadač je prethodne sezone na Enfildu, u dresu Vulverhemptona, protiv svog sadašnjeg tima bio proglašen igračem utakmice, iako je promašio nekoliko solidnih šansi koje su Vukove mogle da koštaju poraza. I jesu, poraženi su 1:0, VAR im je poništio gol i napustili su Liverpul nesvesni da je Klop postao obožavalac jednog od njihovih najboljih igrača.

Žotino mesto u startnoj postavi vrlo verovatno bi još jednom značilo i klupu za Roberta Firmina, što je po mišljenju mnogih razumna odluka, s obzirom da Portugalac već sada ima dvocifren broj pogodaka u svim takmičenjima. Drugi pak, uključujući tu i samog Klopa, žaliće zbog izostavljanja igrača koji, iako mu brojke ne idu u odbranu, često izvlači ono najbolji iz svojih saigrača.

Nuno Espirito Santo jedine kadrovske probleme ima u ofanzivnoj liniji. Bez povređenog Raula Himeneza i "odbeglog" Žote, portugalski stručnjak ima manjak napadačkih opcija na Enfildu i nema sumnje da će imati poteškoća da opravda poverenje onih koji su upravo u njih polagali nade da mogu da prekinu Liverpulov njihov premijerligaški niz nepobedivosti na svom terenu, koji datira još od aprila 2017. godine. U ostalim linijama tima novih odsustva nema, Roman Sais se nedavno vratio treninzima nakon što se oporavio od korona virusa i mogao bi da se nađe u poslednjoj liniji

Klop na drugoj strani priznaje da je sebi stvorio "problem" letošnjim dodavanjem Žote u već impresivnu napadačku liniju.

"Trenutno je ofanzivna linija jedina na kojoj imamo više igrača nego što možemo odjednom da koristimo. U svim ostalim delovima tima zapravo je pitanje odabira igrača koji i dalje mogu da hodaju, ali napred nema povreda i svake nedelje se suočavam sa teškim odlukama", istakao je Klop.

Ono što Nemca posebno raduje jeste povratak navijača na Enfild, doduše njih 2.000, kao najava da bi stvari vremenom mogle da se vrate u normalnu, mada niko ne očekuje da će se sa punjenjem tribina žuriti.

"Volim pun stadion, buku, egnergiju i sve. Za mene ne postoji nijedan drugi sportski događaj poput fudbalske utakmice, ni sa čim ne može da se uopredi. Kada znate kakvu atmosferu može da stvori velika gužva na Enfildu, onda znate da sa 2.000 neće biti baš isto. To nije vrsta publike koja će biti u stanju da nas progura kroz težak meč, to ćemo morati da uradimo sami. Ali, lepo je imati ljude ponovo na stadionu i ako je to najava završetka igranja pred praznim tribinama, onda je zasigurno dobrodošla", rekao je Klop.

Tradicija je apsolutno na strani Liverpula, koji je slavio na sedam prethodnih prvenstvenih dvoboja, dok je u tom periodu Vulverhempton dva puta uzeo meru Redsima u okviru FA kupa. Ukoliko verujete da će Redsi nastaviti sa dobrim igrama protiv Vulverhemptona, MOZZART vam na pobedu šampiona Engleske nudi najveću kvotu na svetu!

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

13.00: (2,80) VBA (3,05) Kristal Palas (2,70)

15.15: (3,60) Šefild Junajted (3,35) Lester (2,10)

17.30: (2,15) Totenhem (3,35) Arsenal (3,50)

20.15: (1,65) Liverpul (3,80) Vulverhempton (5,80)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.