Koga briga za domaće kikseve, ovo je EVROPSKI Partizan! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koga briga za domaće kikseve, ovo je EVROPSKI Partizan! (video)

Posle brojnih kritika i ponižavanja koja su muški istrpeli ove jeseni, fudbaleri Partizana pokazali su da su jači od svega toga! savladali su AZ Alkmar u Holandiji i stigli na korak od plasmana u evropsko proleće!

Fudbaleri Partizana upisali su i treću pobedu u Grupi L Lige Evrope, a već drugu na gostovanjima!

Oni su večeras kao gosti posle preokreta savladali AZ ALkmar rezultatom 2-1, što ih uz poraz Augsburga od Bilbaa u Nemačkoj (2-3) dovodi na prag plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u narednu fazu takmičenja.

Za to će im biti dovoljan i remi, pa čak i minimalan poraz u poslednjem kolu protiv Augsburga u Humskoj.


Početak meča bio je prilično miran, bez prilika za golove, a domaći su u prvih pola sata dva puta pripretili šutevima iz daljine, preko Souze i Brežančića, ali je golman Kljajić bio siguran.

U 32. minutu AZ je imao najbolju priliku od početka meča, kada je posle akcije po levoj strani, lopta prebačena na suprotnu, gde je usamljen bio Jahanbakš koji šutira zamalo preko gola.

A onda, od 34. minuta Partizan potpuno preuzima kontrolu na terenu. Prvu veliku priliku je upropastio Oumaru, katastrofalnim dodavanjem za Ninkovića u kazneom prostoru domaćih.

Međutim, to je bila samo najava onoga što je usledilo do kraja ovog dela igre, kada su i Stefan babović i Oumaru posle odličnog centaršuta Ninkovića propustili još dve veoma izgledne prilike za crno-bele.

Bez golova se ušlo u nastavak meča, a posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu, usledio je šok za crno-bele. Centaršut Rajka Brežančića sa leve strane, Souza sjajno prihvata loptu u kaznenom prostoru Partizana, a onda pored Ćirkovića šalje loptu u Kljajićevu mrežu - 1:0.

Partizanu je trebalo izvesno vreme da se oporavi od ovog šoka, a onda 66. minut meča, Nikola Ninković sa leve strane izvanredno centrira za Oumarua, a ovaj udarcem glavom šalje loptu u donji levi ugao Alkmarovog gola - 1:1.

A onda, samo tri minuta kasnije, Nikola Ninković je propustio fenomenalnu priliku za potpuni preokret! Bila je to sjajna kontra Partizana, povukao ju je Babović, nastavio Oumaru, pravovremeno proigrao Ninkovića, ali kada su već svi ''videli'' loptu u mreži, vezista crno-belih ju je poslao - pored desne stative gola domaćih.

Trener Drulović je u završnici meča pružio priliku Iliću i Božinovu umesto Babovića i Ninkovića, i kada se očekivao kraj meča, usledila je još jedna munjevita akcija Partizana, asistencija Oumarua, a strelac je Andrija Živković - 1:2!!!

Golove možete da pogledate OVDE.

AZ Alkmar:Kutinjo, Johanson, Guvelou, Brežančić, Lukasen, Ortiz, van Overem, Henriksen, Dabni Souza, Jahanbakš, Jansen.

Klupa: Roše, Rienstra, Haje, Huperts, Tanković, Miren.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić, Brašanac, Jevtović, Babović (Ilić od 76.), Ninković (Božinov od 85.), A. Živković, Oumaru

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

OCENE: Abu najbolji, Žile po navici, ali diskretni heroj je bio u srcu veznog reda

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2015

Subić najbolji deo odbrane, Babović ispod nivoa, Saša Ilić čovek preokreta..FILIP KLJAJIĆ 7,5 - u početnih 15 minuta imao je nekoliko paničnih ispucavanja, ali je od 20. minuta bio kao nekada Ivica Kralj. Skidao je zicere Souzi, umirio šuteve sa distance Brežančića i Jansena, pohvatao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.