Kobi se vratio, Lejkersi izgubili

Izvor: MVP.rs, 05.Okt.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobi se vratio, Lejkersi izgubili

Superstar Lejkersa je zaigrao za svoj tim po prvi put posle operacije ramena.

Prethodne noći u najjačoj ligi na svetu odigrane su tri predsezonske utakmice. Šarlot je savladao Majami, Toronto je pobedio LA Kliperse, dok su LA Lejkersi poraženi od Jute.

U meču protiv Džezera, po prvi put posle operacije ramena, na terenu se našao Kobi Brajant. Iskusni košarkaš je za Lejkerse igrao samo u prvoj četvrtini, a postigao je ukupno pet poena, uz šut iz igre >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 1/5. Luis Vilijams je upisao 14 poena, dok je jedini preostali dvocifreni igrač u porazu Lejkersa bio Nik Jang (10p).

U pobedničkoj ekipi, najbolje se pokazao centarski tandem Derik Fejvors-Rudi Gober. Fejvors je meč završio sa 16 poena i devet skokova, dok je Gober pored 10 pogodaka imao i osam uhvaćenih lopti. Dobru utakmicu odigrao je i Gordon Hejvard, sa 11 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Svoju prvu predsezonsku utakmicu odigrali su i Toronto Reptorsi, koji su u Vankuveru sa 93:73 pobedili Los Anđeles Kliperse i tako im naneli prvi poraz u predsezoni.

Reptorse je sjajnom igrom predvodio Kajl Lauri, koji je 21 minut upisao 26 poena, šutirajući iz igre 7/10. Lauri je tokom leta naporno trenirao i poprilično napredovao vizički, što se primetilo i na samom terenu. Novi košarkaš kanadske ekipe, Luis Skola, meč je završio sa 13 poena i osam skokova, a dabl-dabl je ostvario Jonas Valančiunas (10p, 12sk).

U poraženom timu, Džej Džej Redik je postigao 15 poena, dok je Blejk Grifin upisao 14 pogodaka i tri uhvaćene lopte.

Meč između Majamija i Šarlota, obeležio je povratak Krisa Boša, koji je zbog plućne embolije propustio kraj prethodne sezone. Takođe, za ekipu je debitovao i Amare Stodemajer, ali su Hornetsi ipak slavili rezulatom 90:77.

Hornetse je do pobede vodio Brajan Roberts sa 21 poenom, dok je 17 pogodaka upisao Kemba Voker. Frenk Kaminski je bio nadomak dabl-dabl učinka sa devet poena i 11 skokova, dok je Tajler Hensbrou pored četiri poena imao i 17 skokova.

U ekipi Erika Spolstre, Boš je pokazao da će u novoj sezoni biti udarna igra ekipe. Krilni centar je postigao 14 pogodaka, uz sedam uhvaćenih lopti. Pratili su ga Dvejn Vejd, Džerald Grin i Stodemajer sa po 12 poena.

Naredne noći očekuju nas tri nove predsezonske utakmice, a zanimljiv će biti duel Fenerbahčea i Bruklin Netsa.

Rezultati:

Majami - Šarlot 77:90

Toronto - LA Klipers 93:73

LA Lejkers - Juta 71:90

(foto: NBA.com)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.