Kobe vs Šek (1.deo) - TV B92

Izvor: B92, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobe vs Šek (1.deo) - TV B92



Jedan od najdominantnijih tandema NBA lige u poslednjih 20 godina raspao se prošlog leta na ružan način. Kobe Brajant je ostao u Lejkersima za 130 miliona dolara, dok je Šek otišao ( na svoj zahtev) u Majami uz mnogo ne baš primerenih reči i sa željom da se jednog dana navijači u Stejpls Centru uvere da je iz kluba morao da ode pogrešan čovek.

Dinastija Lejkersa posle 3 titule i finala sa Detroitom prestala je da postoji, a vlasnik kluba Džeri Bas odlučio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da budućnost tima izgradi oko Brajanta. Dok se mnogi pitaju zašto su ljubomora i netrpeljivost rasturili ekipu koja je imala sve (pa i previše novca): dve super zvezde, odličnog trenera, punu halu, znanje kako se osvajaju titule... prvi duel O Nila i Brajanta je za milione ljibitelja košarke daleko samo 24 sata.

Dva meseca od početka nove sezone sportska Amerika dobila je na Božić najbolji mogući poklon i u perspektivi jednu od najgledanijih utakmica u istoriji NBA.

Šekil O Nil se vraća u "Stejpls Centar" željan osvete i novog dokazivanja. Majami je trenutno u odličnoj seriji i u LA dolazi sa skorom 21-7 i uz odličnu uvertiru i pobedu nad Sakramentom u Arko Areni.

Sa druge strane, Brajant koji je lider novog tima koji ima skor 14-11 pomirljivim izjavama dočekuje svog nekadašnjeg igrača. Već je najavio da će se rukovati sa O Nilom i izviniti za neprijatnosti tokom istrage ( slučaj silovanja hostese u Koloradu) kada je izjavom da je O Nil koristio usluge prostitutki i svog saigrača doveo u neprijatnu situaciju.

Kako god da se završi meč u Stejpls Centru, jedno je sigurno - oba igrača trudiće se da izvuku maksimum iz sebe, što znači da bi navijači trebalo da vide spektakularnu utakmicu.

O Nil će protiv sebe imati prilično "tanku" centarsku liniju, pošto je Vlade Divac koji se i u Sakramentu istakao kao specijalista za čuvanje Šeka, nalazi na listi povredjenih. Kris Mim ima odličan start sezone ( na poslednjem meču izjednačio rekord sa 21-m skokom), ali je teško verovati da će sam ili uz pomoć Brajana Grenta biti u stanju da sačuva O Nila.Druga opasnost za koš Lejkersa biće fantastični Dvejn Vejd, a tu su i Edi i Dejmon Džons, kao i odlični skakač Udonis Haslem.

Sve u igri Lejkersa vrti se i vrteće se oko Brajanta.Ostaje pitanje da li će podrška Odoma, Batlera, Mima... biti dovoljna za pobedu koja bi novom lideru tima bila važnija od bilo koje druge ove sezone.

Šta treba očekivati u Los Andjelesu najbolje govori i odgovor Šekila O Nila na pitanje šta će se dogoditi ako Brajant krene na ulaz u reket: "Kada korveta udari u zid, znate šta se dešava".

TV B92 u odloženom snimku od 1 posle ponoći ( nedelja) emitovaće sudar Lejkersa i Majamija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.