Ko stoji iza Olimpijakosa?

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko stoji iza Olimpijakosa?

Kada su košarkaši Olimpijakosa u nedelju osvojili drugu titulu prvaka Evrope, u svlačionici ih je sačekala retka čast.

Čestitke im je uručio lično Konstantinos, otac porodice Angleopulos, koja kontroliše klub iz Pireja.

Teško pokretni Konstantinos, koji se celog života bori sa teškom bolešću, upravljanje košarkaškom i odbojkaškom sekcijom crveno-belih poverio je sinovima Panajotisu i Jorgosu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je Dudi i momcima u Istanbulu došao da čestita lično.

Tim koji je ostvario njihove snove koštao je mnogo manje nego ekipa koja je izgubila finale u Parizu 2009. godine.

Konstantinos Angelopulos deo je jedne od najslavnijih grčkih porodica, koja je u prvoj polovini ovog veka osnovala prvu grčku čeličanu, a kasnije se dodatno obogatila brodovlasništvom.

Njegov otac Panajotis, koji je umro 2011. u 92. godini, ostavio je iza sebe milijarde i veliki uticaj, kao bliski prijatelj čelnika grčke države i crkve, kao i najmoćnijih ljudi u američkoj politici, uključujući porodice Buš i Klinton.

Konstantinos, rođen 1945.godine, odlučio je da njegovi sinovi preuzmu brigu o košarkaškoj i odbojkaškoj sekciji Olimpijakosa, dok se o fudbalskoj brine još jedan milijarder Evangelos Marinakis.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko stoji iza Olimpijakosa?

Izvor: Lajk.ba, 14.Maj.2012

Kada su košarkaši Olimpijakosa u nedelju osvojili drugu titulu prvaka Evrope, u svlačionici ih je sačekala retka čast.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.