Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 15:54

Ko se boji Vukova još? Sjajni Toni režirao pobedu Brentforda na Molinou (VIDEO)

Treći poraz Vulverhemptona, Brentford sjajno počeo sezonu

Ako se po jutru dan poznaje, Premijer liga je dobila novog stabilnog člana. Brentford je konačno stigao do elitnog ranga engleskog fudbala i deluje da je spreman da tu i ostane. Na duže staze. Sa druge strane, Vulverhempton je ozbiljno zabrinuo navijače. Malo šta Vukovima polazi za rukom i pitanje je da li je uprava napravila dobru odluku kada je na mesto šefa struke umesto Nuna Espirita Santa postavila njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zemljaka Bruna Laža. Poraz na Molinou od novajlije u društvu najboljih definitivno će upaliti alarme u klubu iz okoline Birmingema - 0:2 (0:2).

Borio se Vulverhempton, ali nije to ekipa koje su se u prethodne dve sezone svi bojali u Premijer ligi. Nedostaje završni pas Lažovim izabranicima, a fali im i pravi Raul Himenez. Meksikanac od povrede nije isti. Njegov potez iz sredine prvog dela igre, tragikomična rabona koju je pokušao da izvede, možda najbolje oslikava trenutno stanje u redovima Vonderersa.

Pčele sa druge strane igraju sa dosta samopouzdanja. Veruju u svoju igru i drže se zacrtanog plana. Stvari polako dolaze na svoje mesto, a poraz od Brajtona u minulom kolu na najbolji mogući način je anuliran. Najbolja vest za pristalice kluba iz Zapadnog Londona je što Ajvan Toni igra sve bolje. Stameni napadač i najbolji strelac Čempionšipa u minuloj sezoni, večeras je bio precizan sa bele tačke, a sa golom je spojio i Brajana Mbuema. Postigao je još dva, jedan čak petom, ali su oba poništena.

Sa osam bodova Brentford je deveti na tabeli, dok su Vulvsi sa pet manje 14. Ekipa Tomasa Franka je 14. u istoriji koja je posle pet utakmica po ulasku u elitni rang osvojila osam ili više bodova. Prva od Vulverhemptona, koji je to izveo u sezoni 2018/19.

Sve je na Molinou stalo u šest minuta. Kako je odmicalo prvo poluvreme, tako su gosti igrali sve bolje. Kruna je stigla u 28. minutu. Golman Žoze Sa je skrivio penal, a loptu na kreč je stavio Toni. Uspešno je izveo 15. penal od ukupno 16 koje je izveo u engleskom fudbalu. Svih 10 u dresu Brentforda pretvorio je u golove.

Samo dva minuta kasnije postigao je još jedna pogodak, ali je poništen zbog igranja rukom. Šteta. Jer se šmekerski snašao i leđima okrenut golu, sa par metara, petom poslao loptu u mrežu. Izvukli su se Vukovi, ali četiri minuta kasnije nisu imali šansu. Toni do Mbuema, koji trese praznu mrežu za 2:0. Sa današnjom asistencijom, sjajni napadač je od dolaska u redove Brentforda učestvovao u 44 golova (33 pogotka i 11 asistencija). U prva četiri ranga, niko mu nije ravan (najbliži pratilac zaostaje sedam pogodaka).

U nastavku su Vulvsi morali da krenu ofanzivnije, ali završni pas i egzekucija nisu postojali. Raul Himenez nije uspevao da se snađe pred golom rivala, Adama Traore je pravio potez više ili mu je nedostajalo sreće. Hvang je sa klupe uneo malo živosti, ali preciznost je i dalje nedostajala. U samom finišu su domaći igrači mogli još jednom da kapituliraju, ali je Brajan Mbuemo pogodio stativu.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Petak

Njukasl - Lids 1:1 (1:1)

/Sen Maksiman 44 - Rafinja 13/

Subota

Vulverhempton - Brentford 0:2 (0:2)

/Toni 28p, Mbuemo 34/

16.00: (3,80) Barnli (3,50) Arsenal (2,10)

16.00: (1,28) Liverpul (6,50) Kristal Palas (11,0)

16.00: (1,18) Mančester Siti (8,00) Sautempton (19,0)

16.00: (2,30) Norič (3,25) Votford (3,50)

18.30: (2,55) Aston Vila (2,90) Everton (3,05)

Nedelja

15.00: (2,80) Brajton (2,90) Lester (3,05)

15.00: (4,60) Vest Hem (3,70) Mančester junajted (1,85)

17.30: (4,80) Totenhem (3,50) Čelsi (1,88)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.